Sekretareczki i "Lektorzy" w Profi Lingua

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 65
Studiow, droga Pani nie robilam w NZ :-)))))))))))))) A najlepiej to w ogole poanalizowac wszystko co kiedykolwiek tu napisalam... Skoro juz brak hobby. I nie wiem czy Pani zauwazyla ale ja owej szkoly nie atakuje jako ze nieraz juz Pani napisalam - nie uczeszczalam do tej szkoly... Wlaczylam sie do dyskucji jako ze mnie to zainteresowalo ale Pani jedynie co robi to atakuje ludzi. I prosze nie mowic do mnie per "ty"... A moze raczy Pani podsumowac swoje argumenty, bo jesli juz sie czepiac mamy, to racze zauwazyc ze argumentow to Pani nie dostarcza, bo argumentem nie jest nazwanie kogos pustakiem... Zycze milego dnia...
Droga Pani - prosze podszkolic rozumienie tekstu pisanego w jezyku polskim bo ja sie nie wyrazilam negatywnie o budowlancach... I koniec. Wiecej nie bede pisac bo Agus racje ma i tez zaczyna obrywac epitetami od Pani jak i ja. Pani widzi co chce widziec...
Idziem, Agus, ludziom pomagac - nic tu po nas :-) Zal tylko ze dalam sie wciagnac w ta do niczego prowadzaca dyskusje (o ile dyskusja mozna nazwac wyzywanie i wyrywanie z kontekstu)...
Kazdy kto to poczyta, to rzeczywiscie wyciagnie wniosek z tej dyskusji sam, miedzy innymi tez na temat reprezentanta szkoly profi-lingua, ktory obraza tutaj wszystkich przy kazdym mozliwym wpisie, uciekajac od rzeczowej dyskusji, oraz twierdzi o zadowolonych kursantach, ktorych tutaj trudno dostrzec! Wiec moze jakis link mila Pani???
czekaj new :-) zaraz na ciebie naskoczy zes debil :-)))) PAmietaj ze pustak juz mi zarezerwowala :-))))))))))))))))
Kasiul , juz mialas konczyc ta absurdalna polemike, a widze ze dalej z uporem maniaka probujesz prowokowac. ja sie grzecznie z tego wycofuje , bo uwazam , ze nie warto. Nikomu nie ublizam, a juz na pewno nie tobie, kasiul- wkoncu na opinie pustaka zasluzylas sobie tym , co tu wypisujesz i to twoje posty nie posiadaja logicznej ciaglosci. Rozumiem, ze tak przy kazdej okazji przypominasz wszystkim ,ze nazwalam cie pustakiem. Czekasz az ci napisza' No cos TY! Kasiul, jestes bardzo madra, pomocna osoba, you're the best"
Twierdzisz ,ze nie ublizasz budowlancom, a ja uwazam ,ze owszem. zarzcuilas mi nieudolnosc w pisaniu i w ogole stwierdzilas ,ze poziom moich wypowiedzi przypomina poziom budowlanca. Tym samym zwyczajnie kpisz z ludzi , ktorzy maja pojecie o rzeczach , o ktorych tobie sie, Pustaku nie sniło. Nie zaoogniej konfliktu i nie wypisuj bzdur, że niby "aguś" tez jest obrzucana przeze mnie inwektywami. Ona NIE! Ale Ty dla mnie jestes Szmatą i chcialabym na tym zakonczyć wątek twojej wartosci w mioch oczach.

Wspomniał ktoś, że trudno dostrzec mu wpisy zadowolonych kursantów. Otoz są w wątku "A Profi Lingua?". Rzeczywiscie w tym wątku biorą przecież udział tylko trzy osoby, które atakują Szkołę, wiec tym samym mogę stwierdzić ,że TUTAJ tez mało jest na jej temat opinii negatywnych.
Ja rozumiem, że mozna mieć złe zdanie na temat Profi, bo w sumie kazdy ma prawo oczekiwac od Szkoly czego innego. Dlatego nie dziwią mnie glosy niezadowolenia. Zapewne beda wziete one pod uwage. Osoby o nikach pcheua, new observer, Aleen uprawiaja zwykla "krecia robote" zapewne na rzecz konkurencji. A jesli komuś nie wystarczą opinie pozytywne nt Profi w wątku wspomnianym wczesniej, niech rowniez przejży stronę z opiniami Szkół Językowych. Tam zdania są podzielone choć ilość zadowolonych uczniow zdecydowanie przeważa nad resztą.
Nikomu nie ublizam, a juz na pewno nie tobie, kasiul- and pigs were flying...
Tak jak powiedzialam wczessniej - grzecznie sie wycofuje z tej farsy. Tym bardziej teraz kiedy widac jak na dloni, że Aleen i new observer to jedna i ta sama osoba. A juz myslałam,że jest aż Troje niezadowolonych z Profi...
pheuciu, a gdzie się uczysz ( w jakim mięście), bo chciałabym wiedzieć czy i u nas inspektor zawita:)DZięki!
do wszystkich - czas juz konczyc, bo niedlugo na tej stronie nie bedzie innych forow jak 'profi lingua'!
mam tylko takie małe, niewinne pytanko w stosunku co do twojej wiedzy na temat umiejętności "wielu z lektorek" z tej znienawidzonej szkoły, czy uczestniczyłaś we wszystkich zajęciach, które one prowadziły, bo chyba twoja wiedza na ten temat jest ugruntowana i bierze się z własnego doświadczenia!!
rozumiem, że jesteś osobą utalentowaną skoro uczyłaś się tylu języków jednocześnie, gratuluję.
Podzielam zdecydowanie poglad, cala ta przepychanka werbalna dokinad prowadzi! Wnosi tyle co nic, malo jest o samej szkole! A kazdy musi sobie wyrobic opinie sam. Kto chce niech sie zapisuje do profi-lingua, kto nie chce niech tego nie robi - a jak sam sie przekona to moze podzieli sie opinia, badz pozytywna badz negatywna. Choc wpisy pani Sekretarki nie sa zbyt zachecajace do wizyty w tej szkole. Az strach myslec jakby mnie potraktowala...
Kapuśniaczek w Szczecinie ;-)
Bleden nie jest to ze masz pozytywne zdanie o jakiejs szkole tylko to ze nie jest to szkola Profi ;-) A nasza sekretarka chyba popadla w samouwielbienie jak i uwielbienie w szkole w ktrej pracuje, ale najwazniejsze by utozsamiac sie z miejscem pracy... Ha Ha ;-)
Jesli P-L posiadalaby mozliwosc zwrocenia sie do kogos ze swoimi watpliwosciami nt systemu szkoly i zachowania Panienek w sekretariacie [czego przyklad juz nam Pani pokazala] to nie byloby problemu. Faktem jest ze wszystkie skargi sa ignorowane i olewane. Nic wiecj dziwnego ze nie pozostaje nic innego jak przestrezgac ludzi bo zmienic w P-L nie da sie nic. Wszyscy jej pracownicy sa tak zapatrzeni w siebie i szkole ze az dziw bierze ze nie powstalo jeszcze "kolko wzajemnej adoracji dzialajace przy szkole P-L."
Jesli pytanie jest skierowane do mnie to mowilam ze chodzilam na zajecia do 3 lektorek i wszystkie okazaly sie "niekompetentne", mowie to na swoim przykladzie bo innymi nie moge sie posluzyc.
Dodatkowo musze sprostowac ze jestem pod wielkim wrazeniem ostatnich postepow jakie czyni jedna z placowek P-L w moim miesciem. Sprawa wyglada tak: W P-L obiecywali ze przy uczestnictwie na kurs przygotowujacy do matury bedziemy mieli DARMOWĄ próbna mature. Jednak po podpisaniu umowy okazalo sie ze za mature trzeba zaplacic ok 30-40zl. Kiedy cala moja grupa [12 osob] nie zgodzila sie i sekretariat sie o tym dowiedzial nagle Panienki stwierdzily ze "faktycznie matura bedzie darmowa, to byla pomylka" ;-))))))) gratuluje organizacji :P
dzieki pheucia!
Hmmm, chcieli sprawdzic kto pierwszy sie ugnie! Wiadc, ze sa elastyczni - wkoncu (dla pani sekretarki: w koncu!) ustapili! A zla opinia jak widac i tak sie niesie po miescie! To chyba najgorsze co moze byc, poczta pantoflowa! ;-)
Droga pcheucio (czy inny insekcie) jezeli nie jestes sie w stanie przygotowac do matury (za wysokie progi?) to nie powod by szkalowac twoja szkole na prawo i lewo (a widac, ze to lubisz- na kazdym forum cie pelno). Nikt cie nie zmusza (a to ze nie znajdziesz juz kursu do matury? - od czego masz szkole srednia? kurs ma niestety zazwyczaj tylko pomagac a nie tworzyc wartosc dodana z zera) Mimo wszystko powodzenia.
Drogi gadzie ;-) Owszem szkola ta jest dla mnie tylko uzupelnieniem [chodze na kurs angielskiego dodatkowo 4 godziny tygodniowo] nie dlatego ze nagle zlapala mnie chec na zdanie matury ale dlatego ze jesym tek bardzo lubie, wiec chcialabym zeby kurs za ktory place jednak cos mi dal ;-) Ale trudno rozmawiac na ten temat z kims ktory w tej szkole nie byl i nie widzial jak traktowany jest tam "klient".
A klient traktowany jest z buta ! Czy to masz na mysli??
Właśnie zapisałam się na drugi semestr w PL. Panie w sekretariacie są całkiem miłe, jeśli szkoła odwołuje konwersacje to tylko dlatego, że nie zgłosiło się na nie nawet 6 osób. Od tej pory godziny konwersacji ustalane są wspólnie z "klientami-studentami", podobnie jak ich tematyka. Wczoraj lektorka poprosiła nas o napisanie, co sądzimy na temat szkoły i jej zajęć. Nikt z obecnych nie miał negatywnych uwag. Nie myślcie, że bronię tej szkoły, piszę, jak jest. (I nie jestem sekretarką:-) )
Od dwóch tygodni w Profi nie ma zajęć bo są ferie, więc wczoraj lektorka o nic nie mogła Cię poprosić. To tak by the way. Po co ta prowokacja?
Drogi Dorianku! Pomysl tez i o tym, ze ferie sa na Slasku, dokladnie Gornym i to w Wojewodztwie Slaskim, w innych regionach sie ucza! :-)
Widzę, że trzymasz rękę na pulsie. Chyba bardzo Cie denerwuje, new obserwerku czy alieen, bo to jedno i to samo , prawda? Nudzi ci się bez opluwania tej szkoły? Nie chodziłeś tam , a tak ją krytykujesz? W twojej szkole mają za mało uczniów, to popracujcie nad poziomem , a nie szkalowaniem innych szkół. I nie odpisuj , proszę. Nie mam zamiaru prowadzić z toba żadnych dyskusji.
Problem w tym, ze nie pracuje w zadnej konkurencji! Smieszy mnie tylko to, ze implementujesz cos w me usta, czego nie powiedzialem, czy w sumie nie napisalem na tym forum. Coz, ja do dyskusji Ciebie nie zapraszam, bo dawno juz dostrzeglem, ze nie ma szans na wymiane argumentow - co do profi, hmm, szkola jest mi znana z ust moich znajomych, ktorzy w niej pracuja, a to co sie slyszy, to malo buduje - argumenty znasz z pewnoscia z moich wczesniejszych wpisow. I tak jak Ty masz swoje zdanie, tak jak ja je mam, to ze szkola jest kiepska od dawna juz piszczy w trawie... Zycze Ci dalszej walecznosci, moze jestes w tej szkole od PR i wpisow na necie... wszystko mozliwe...
Gdybyś chodź trochę wiedział na czym polega PR to bardzo szybko zorientowałbyś się, że Profi nie zatrudnia takiego specjalisty. Przykładem PR jest reakcja Orange School na negatywne opinie na jej temat, własnie na tym forum. Przykładem tzw. czarnego PR, chodź w nieudolnej i nieprofesjonalnej formie jest to, co ty robisz na trym forum i nie próbuję "implementować niczego w twoje usta" / cokolwiek to znaczy, chodź mam nadzieję, że miałes na myśli sugerowanie ci wypowiedzi , a nie np. próbę molestowania seksualnego z mojej strony/ Oczywiście sprzyja temu poziom ludzi biorących udział w tym forum i mam tu na myśli również niezbyt lotną i pozbawioną kultury osobę, która twierdzi, że tam pracuje jako sekretarka. To primo.
Ja nie polemizuje z negatywnymi opiniami klientów tej szkoly, po prostu reaguję na głupotę: np. , że trzeba się uczyć z podręcznika i nawet za niego zapłacić. Ja też mam wielu znajomych w Profi i wiem dużo o tej szkole. ale fascynuje mnie fakt, że twoi znajomi pozwalają ci na krytykę pod ich adresem na tym forum. Gdybyś rzeczywiście znał lektorów z Profi to wiedziałbyś, jakie kryteria muszą spełnić, żeby się tam dostać i jak ciężko muszą tam pracować. Na tą szkołę pracują tylko lektorzy i to dobrzy lektorzy i dlatego bzdury na ich temat, które tu wypisujesz doprowadzają mnie do białej gorączki. I to chyba wszystko.
choć, oczywiście choć..........
Moja krytyka wobec szkoly profi-lingua dotyczy jej podejscia do klienta, w sumie nie rozni sie ono zasadniczo od tego, jak traktuje sie w niej lektorow, a i oni bywaja czesto stawiani tam pod sciane - no moze w bardziej wysublimowany sposob. A tak wlasnie mojej krytyki pracujacych tam lektorow, to prosze o konkretny przyklad, kiedy ich szkalowalem?? Wiem doskonale, ze ich praca jest sporym wysilkiem, bo intensywnie nauczac od 16.00 do 20.20 z drobnymi przerwami, czesto po dniu pracy, nie jest rzecza tak prosta! W pewnym momencie przychodzi zmeczenie, a jesli grupa jest markotna (a do tego zle dobrana - tutaj lektor ma wplyw wrecz zerowy) to sporo zdrowia moze go kosztowac, aby sensownie wypelnic czas zajec...
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 65

« 

Pomoc językowa