JDJ, czy warto???

Temat przeniesiony do archwium.
chcialabym poznac opinie na temat kursow angielskiego w JDJ. interesuje mnie intermediate/upper intermediate.
pieniedzmi sie nie przejmuje, bo zalapalam sie na oferte - nauka w zamian za prace (sprzatanie biura 3x w tyg/ 2 lekcje w tyg).
chcialabym wiedziec czy nie szkoda czasu, bo jest on dla mnie BARDZO cenny szczegolnie teraz, kiedy sesja w toku...
jutro tnz pon 10.01 mam wstepna rozmowe, napisze test sprawdzajacy umiejetnosci, dowiem sie znacznie wiecej. moze dadza mi szanse "wyprobowac", bo wiem juz teraz ze bede musiala nadrobic 50 lekcji, a to wymaga zaangazowania z mojej strony i Czasu...

prosze Was o rade!
szczerze odradzam,jdj lepiej omijac szerokim lukiem,kursy sa drogie,na zajeciach sprawdza sie jedynie zadania domowe,a cala reszte robisz sama w domu,organizacja fatalna,o wszystko martwisz sie sama a na dodatek w ciagu roku okazuje sie ze musisz jeszcze doplacic,bo zmienila sie stawka za godzine lekcyjna albo cos w tym stylu takze beware of jdj!pozdrawiam
O ile pamietam ta szkola podobnie jak profi-lingua namietnie poszukuje lektorow w dodatku praca Gazety Wyborczej, wynika z tego, ze nie ma w niej stabilizacji a rotacja lektorow jest spora! Szkola dobra nie traci lektorow, dba o nich w takiej samej mierze jak o kursantow, a i jeszcze cos zamiast wywalac tyle pieniedzy na reklame raczej inwestuje w ludzi w niej pracujacych, ludzie zadowoleni sami przychodza i polecaja innym!! Te prosta zasade warto pamietac - jak to ktos rzekl, dobry towar sprzedaje sie sam :-)
dzieki za szczere opinie... hmmmm....
problem w tym ze w moim miescie jest niewiellki wybor szkol jezykowych A1, enter, lingua,....). poza tym nie stac mnie na "normalnie" platny kurs, dlatego wybralam jdj, bo za sprzatanie bede mogla sie podszlifowac, mam taka nadzieje.
a co sadzicie o podreczniku dla upper-intermediate inside out???

jutro mam pierwsze zajecia, takie probne. zobaczymy jak to wyglada...
ngfnf

« 

Pomoc językowa