szukam szkoły we wrocławiu

Temat przeniesiony do archwium.
czy mozecie mi pomoc, chce sie uczyc w szkole naprawde porzadnej, gdzie uczy sie solidnie gramatyki i duzo konwersuje, ale niekoniecznie z rodowitymi anglikami, bo z takimi tylko klopot, najlepsi sa polscy wykladowcy , bo maja lepsze szanse wytlumaczenia po polsku problemow.No i zeby szkola oferowala kursy po rozsadnych cenach....
szczerze polecam Centrum Języków Obcych Satisfaction we Wrocławiu . Moi znajomi chodzili i chodza dalej i bardzo sobie chwalą !! szkoła mieści sie na Os Nowy Dwór ul Zemska 16 - budynek szkoły Podstwowej 113 i Gimnzajum nr 34 szkola nie duza ale ma bardzo wielu słuchaczy małe grupy do 8 oósb za rozsana cenę i naprawdę wysoka jakość moi znajomi sa wybredni wiec im wierzę !! mysle ze warto spróbować tym bardziej ze ja juz to zrobiłam i zapisałm tam siostrę !! podam ci tel 354 55 81
mam chyba ten sam problem. dwa lata temu chodzilam co prawda do oswiaty ale tylko tam i chcialabym sprobowac w innej szkole. tylko zupelnie nie wiem jakiej!? mam 2 lata przerwy w nauce ang i duzo zapomnialam ( uczylam sie juz z ksiazki do FCE a teraz zdarza mi sie ze nie pamietam najprostszych slowek...) zastanawiam sie tez nad metoda callana. czekam na wszelkie sugestie. pozdrawiam :)))
Hejo! Więc tak:
1. wg większości osób metoda callana nie jest warta zachodu (sa to opinie osób które uczyły sie ta metodą, różnych ekspertów wypowiadających się na łamach prasy, lektorów w tzw.normalnych szkołach i moja własna) - to może być dobre urozmaicenie, ale za duży nacisk kładzie się tam na mówienie, a to jednak nie wszystko - trzeba tez pisać, czytać itp. na egzaminach np. FCE mówienie to tylkoj edna z 5 sprawdzanych umiejętności. I jeszcze jedno z moich obserwacji wynika że do szkół uczących się tą metoda zapisują się w dużej mierze (nie mówię że wszyscy) ludzie którzy chcą nauczyć się języka bez własnego wysiłku, uważają że jak zapłacą to już samo im wejdzie do głowy. Nauka w takiej grupie to nie jest przyjemność.
2. Jesli chodzi o szkoły we Wrocławiu to dużo już na ich temat na tym forum napisałam, ale jeszcze raz. Moje typy są następujące:
-International House
-Baptyści
-English Language Centre
-English Entrance
w takiej mniej więcej kolejności.
3. Najlepiej wybrać sobie tak do 5 szkół, iśc do każdej napisać test (może się okazać że w każdej będziesz na zupełnie innym poziomie!), pójśc na lekcję próbną (jeżeli szkoła nie oferuje takiej lekcji to raczej radzę ją wykreslić) i potem zdecydować.
Polecam Oxford Language Center na Kiełbaśniczej. Dobrzy lektorzy, poziom satysfakcjonujący. Cena przystępna, niższa niż w innych renomowanych szkołach. Zajęcia prowadzone w małych grupach, w miłej atmosferze, czasami przy piwie w pubie (ale rozmowa cały czas po angielsku!!!) :)
a czy ktos moze mi powiedziec cos na temat profi-lingua we Wroclawiu? pozdrawiam ;)
najlepsza to British Language Centre - www.blc.pl
polecam!!!
>najlepsza to British Language Centre - www.blc.pl
>polecam!!!
greg ?!! czy ty wiesz co mówisz moi znajom,i juz tam byli i strasznie sie zdenerwowali nic nie grało poziom nie dopasowany ilośc w grupie niby do 10 było 14 osób tozto mała klasa !!! uwaga na BLC we Wrocku !!!
Polecam Oxfordon w Bydgoszczy. Trochę daleko, słaby dojazd, ale 2x w tygodniu kopsnąć się 600 km to nic wielkiego. Naprawdę warto.
mam paru znajomych lektorów i niektórzy pracują w dwóch, trzech różnych szkołach językowych na raz i czasami jest tak, że jedna z tych szkół się reklamuje i jest znana, a druga jest całkim nieznana i może nawet tańsza a ludzie i metody te same. no, może przesadzam, ale moja koleżanka przepisała się z jednaj szkoły do innej, bo jakiś lektor miał godziny w obu szkołach i w tej drugiej jej bardziej dni i godziny odpowiadały. i koniec końców miała zajęcia z tym samym anglistą, więc trudno jej było powiedzieć, że jedna szkoła była lepsza a druga gorsza, bo wyszło na to samo.
pear ale ty bzdury gadasz. Szkoda ze pracujesz w satisfaction bo to dyskwalifikuje wszytskie twoje stronnicze odpowiedzi. PS. Ciekawe jak moze być 14 osób w sali jak jest tylko 12 krzeseł.

Zanim zaczniesz gadać bzdury to sprawdź sytuację - BO OŚMIESZASZ SAM SIEBIE!
dwwdwd
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2003

»

FCE - sesja letnia 2003