Empik?

Temat przeniesiony do archwium.
Chcę wysłać 11letnie dziecko do Empiku na kurs angielskiego i niemieckiego. Nie ukrywam, że ma dla mnie znaczenie bliskość szkoły (Bielany). Możecie coś powiedzieć o tej szkole? Z góry dziękuję.
Prrroszę,niech ktoś odpowie!!Ja też chcę rozpocząć w tym roku naukę w szkole Empik(hiszpański) i interesują mnie opinie na temat tej szkoły.Jak dotąd słyszałam dużo dobrego...Pozdrawiam!!
Nie będę obiektywna bo jestem z tą szkołą mocno zwiazana... W kazdej szkole są i dobrzy nauczyciele i beznadziejni, ale Empik jest generalnie wielką potęgą, sa tam pieniądze na nadzór metodyczny, na szkolenia, których jest sporo, to wszystko kosztuje i mniejsze szkoły czesto na tym właśnie oszczedzają. Lektorzy są selekcjonowani, muszą miec skończoną anglistykę albo kolegium nauczycielskie, każdy nowy lektor jest od początku pilnie monitorowany. To chyba jedyna szkoła gdzie native speakerzy nie mogą być np stolarzami... muszą miec wyższe wykształcenie i uprawnienia pedagogiczne... Grupy też nie mogą być wielkie.
Obserwując rynek prywatnych szkół językowych czasem włos mi się jezy... na tle innych szkół Empik zdecydowanie wyróżnia się pozytywnie.
Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się też nad brakiem certyfikatu PASE, który tak podkreślają inne szkoły. Nie wiem na ile jest on miarodajny. Empik mam blisko, więc chociażby z tego powodu chyba go wybierzemy. O ile ktoś nas nie wystraszy. Mamy czas do początku X. Mam też nadzieję, ze syn da radę na dwóch kursach jednocześnie. Pozdrawiam.
Jestem z Legnicy a poniewaz to dziura w miescie tym jest tylko jedna szkola z duzej sieci szkol jest to oczywiscie Empik.Sa inne szkoly i to duzo ich jest ale to sa podejzane sprawy wole nie ryzykowac ide do Empiku.Pozdrawiam
Mam 13 lat i szczerze polecam Empik. Dobra atmosfera, mili lektorzy, grupy około 8- osobowe. Nabrałem chęci do nauki.
a nieprawda, bo mogą nie być po anglistyce czy kolegium, lecz mieć odpowiednie certyfikaty
Cześć

Chodzę do Empik-u dopiero od tego semestru i gorąco polecam tę szkołę.
Ma ona jednak jedną wadę. W mojej grupie jest 6 osób, ale niektóre grupy liczą nawet 12 osób.

Aneta
...pase... szkoly same sobie dawaja te certyfikaty...
uczylam sie wloskiego w empiku i po kilku miesiacach zrezygnowalam..ale mysle ze zalezy to nie od szkoly, ale od wykladowcow
Co do wymogów stawianych lektorom wg PASE - polecam stronkę www.pase.com.pl
Trzeba wejść w ankietę i tam są wymogi, wypisz, wymaluj...
Tobie także polecam stronkę www.pase.com.pl
Może oduczy cedzenia stereotypów.

Ukłony
Temat przeniesiony do archwium.

»

Programy do nauki języków