Rozmowa o pracę w szkole językowej

Temat przeniesiony do archwium.
jutro mam rozmowę o pracę w szkole językowej, ma ją ze mną przeprowadzić pani metodyk z tej szkoły. to moja pierwsza tego typu rozmowa w życiu ;) chciałam więc zapytać, czego mogę się spodziewać? jest tu ktoś, kto może opisać swoje doświadczenia? nie jest to szkoła ucząca konkretną metoa (jak np. Callan), po prostu 'zwyczajna' szkoła językowa.
mam nadzieję, że ktoś rozjaśni mi, co może mnie czekać.
pozdrawiam!
różnie.... mogą Ci dać książkę + cele i poprosić o opracowanie planu lekcji dla określonego unitu. Może to być rozmowa, w trakcie której metodyk będzie pytać o to, jak byś zaprezentowała określone struktury dla jakiejś grupy wiekowej, jak poradziła sobie z jakimś problemem (np. brak motywacji uczniów). Mogą zadawać jakieś podchwytliwe pytania ;)

Powodzenia!
opowiedz jak było
no i już po wszystkim ;)
okazało się, że póki co chodzi o wyjazd na kolonie/obozy językowe w Polsce. pani metodyk dała mi książkę, wskazała jeden unit i na jego podstawie kazała ułożyć lekcję na 90 minut dla 8-12 gimnazjalistów. wyszła na 20 minut, a kiedy wróciła, to miałam jej tę lekcję opisać (po polsku). następnie stwierdziła, że 'metodycznie nie ma żadnych zastrzeżeń' i poleciła czekać na decyzję dyrekcji (koniec kwietnia). jeśli się uda, w maju zaczynają się spotkania, na nich przepytają nas o zachowania w różnych sytuacjach, jakie mogą się wydarzyć na tego typu wyjazdach itp. po wyjeździe najprawdopodobniej dostanę u nich pracę jako lektor, jeśli wyrażę taką chęć ;)
uffffffff.
No to gratulacje :) Będą wakacje z angielskim ;)
a jaka to szkola i gdzie? sama bym sie zglosila..
a jaka to szkola i gdzie? sama bym sie zglosila..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Programy do nauki języków