Orange School -egzamin

Temat przeniesiony do archwium.
chcialam zapytac jak wyglada egzamin do Orange School - ktory ma za zadanie okreslic poziom kandydata? Czy to raczj egzamin gramatyczny czy jezykowy? Jesli ktos zdawal to bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrowionka for all:)
Egzamin zdajesz tylko i wyłącznie na komputerze. Przede wszystkim gramatyka, ale jest tez sprawdzane rozumienie ze sluchu i chyba czytanie. Tak przynajmniej to wygladalo dwa lata temu. Egzamin zupelnie nie odzwierciedla twoich umiejetnosci. Nadzoruje go tzw. konsultant, ten czlowiek ktory ci wciska bajery o tej szkole i przyjmuje kase. Przy zapisywaniu nie masz kontaktu z nauczycielem.
Ale zanim sie zdecydujesz na Orange Sch. poczytaj sobie posty na tym forum. M.in w katalogu CEA temat CEA w Orange i w katalogu Szkoły językowe temat Orange School.
Pozdr.
mam rozumiec ze nie polecasz tej szkoly?
kurcze no pieknie, zapisałam sie juz do orange bo wydawala sie swietna szkoła po przeczytaniu tego wszystkiego mam mieszane uczucia.......
to taki amway
Bardzo dobrze, że zapisałas sie do tej szkoły sama się w niej uczę i jestem zadowolona. A co do testu to jestem pewna, że w 100% odzwierciedlił moje umiejętności. Ucz sie serio tu jest genialnie uczę się już 2 lata.
Przeczytaj sobie mój wpis poniżej......
hghger
Temat przeniesiony do archwium.

»

FCE