jakie zarobki w szkołach językowych ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich. Przed dwoma laty rozpocząłem studia na anglistyce. Często słyszę jak angliści czasami rezugnują z pracy w szkołach państwowych na rzecz szkół językowych. Mam więc pytanie do lektorów angielskiego, którzy uczą w szkołach językowych o podanie orientacyjnych stawek za godzine pracy netto w różnych szkołach (lub innych form wynagrodzenia). oraz warunki zatrudnienia (problemy-plusy-minusy)

Dzięki z góry bo z pewnością wszyscy będziemy mieli orientacje gdzie warto pracować
Uczę w małej szkole językowej w duzym mieście w Zach-pom. Zarabiam 30-40 zł za 60 minut netto. Wiem, że niektórzy zarabiaja wiecej a niektórzy mniej. Mam umowę o dzieło.
Plusy:
-znacznie lepsze zarobki niz w szkole państwowej,
-małe grupy,
-chodzą tylko ci, którzy chcą się uczyć
-nie chodzę na wielogodzinne rady pedagogiczne (time is money)
-nie robię konspektów

Minusy:
-w ZUSie nie biegną mi lata składkowe
-jesli zachoruję, to moje godziny przejmuje inny lektor i nic nie zarabiam
-umowa o dzieło nie daje ubezpieczenia zdrowotnego

Każdy musi rozwazyć swoja za i przeciw. Ja za nic nie chcę iść do szkoły państwowej (pracowałam 1 rok i mam porównanie).
rrrrrrrrrrrrrrty
zarobki w lodzkiem od 30 do 50 pln brutto za 60 min, najlepiej jest zalozyc wlasna dzialalnosc gospodarcza i przez dwa lata placi sie okolo 250 zl miesiecznie (ZUS + zdrowotne) mozna miec legalne korepetycje, wystawiac rachunki, po dwoch latach placi sie 700 zl, ale ma sie juz takie doswiadczenie, ze mozna miec wieksza stawke i wiecej grup, srednio wychodzi 3 tys netto miesiecznie, ale mozna i 10 tys jak w Wawie.

« 

Programy do nauki języków