Dokładnie. Wybierając szkołę trzeba zwrócić uwagę na wiele różnych czynników. Wiadomo każdy ma trochę inne oczekiwania. Jeżeli chodzi o Warszawę mamy kilka dobrych propozycji. Do szkół, gdzie jest od lat zachowany wysoki standard nauczania według mnie jest English For You. Mnie przekonuje do tej szkoły sprawa specjalizacji w języku angielskim. Uczą tylko angielskiego. Dobrym rozwiązaniem kursu jest następujący układ zajęć: jeden stały lektor polski jako przewodnik, który określa materiał i przygotowuje tematykę do konwersacji z native speakers. Ci akurat się zmieniają. Miałem dzięki temu kontakt zarówno z osobami z Anglii, USA i KAnady. Spoko sprawa. Ważne, ze podczas kursu jest sporo testów. Jednak to mobilizuje do nauki. Tematy są tłumaczone dokładnie, jak się ma wątpliwości można pytać do upadłego. Opcja z dodatkowymi konwersacjami w English For You to ciekawe urozmaicenie kursu. Każdy jest traktowany indywidualnie. Pamiętam mój test poziomujący, gdzie dokładnie sprawdzono mój poziom i przydzielono do dobrze dobranej grupy.Sporo pozytywnych opinii zbiera też szkoła Manhattan, mniejsza, ale dobrze poukładana.
edytowany przez car321: 31 sie 2016