Cytat: liska2
Dobrze, ze istnieją takie fora internetowe, mogą czasami być pomocne. Ja natomiast proponuję dwie metody na znalezienie dobrej szkoły.
a) pytać znajomych, mogą być pomocni
Jeżeli nikogo takiego nie znamy sprawdzmy opinie na forach, ale pózniej zweryfikujmy to sami.
Ja dowiedziałam się od koleżanki o English for You, poczytałam trochę na forach a następnie poszłam pod szkołę i popytałam wychodzących ludzi o ich odczucia. Jest to wiarygodne, choć wymaga trochę własnego zaangażowania. Tak też wybrałam sobie lektorów, wiedziałam ,ze w English for You przy Marszałkowskiej uczy Native Travis z USA i poprosiłam o zapisanie mnie do grupy gdzie on pracuje. Rzeczywiście super lektor i super motywuje do pracy. Dzisiaj sam polecam English For You, ale zawsze można tak to zweryfikować.
Ponieważ pochodzę, ze Szczecina w ten sposób sprawdziam szkołe Efekt
Ta metoda, aby podpytać ludzi wychodzących ze szkoły rzeczywiscie bardzo uwiarygadnia sprawę, ale pracochłonne, można tak obejść dwadzieścia i chyba trzeba wziąć urlop. Ja też uczyłem się w English For you, kurs był zwyczajnie dobry, sporo wyniosłem, udało mi się bardzo poprawić umiejętności użycia nowo zdobytego słownictwa w komunikacji, dzięki Amerykaninowi, który prowadził konwersacje - Chad. Zmieniłem zamieszkanie i ostanio chodzę do Angloschool, bardzo kameralna szkoła, wielu lektorów pracuje kilka lat, posiadają wiele referencji, dobra szkoła