Szkoła English For You w Warszawie???

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 74
Oczywiście specjalizacja w dzisiejszych czasach w konkretnej branży jest czymś dobrym.
Szkoła bardzo spoko. Dobrze zorganizowane kursy. Dużo skorzystałam na kontakcie z native speaker. Rzeczywiście English For You stawia na mówienie. Fajnie, że można trenować to z lektorami z różnych zakątków świata anglojęzycznego. Dzięki temu można poznać różnice zarówno językowe ale także kulturowe między USA, UK czy Kanadą. Przy tym jest odpowiednia dawka czasów i całej gramatyki z polską lektorką. Jest ok.
Trzeba przyznać, ze możliwość nauki języka zarówno z Anglikami i nauczycielami z USA to duży plus
Tak, dobrze poznać różnice British English z tym z USA
Zresztą angielski ma tyle akcentów, że trudno zliczyć
Nawet w samych Stanach jest tyle akcentów ze to szok.
Nawet w samym Londynie jest kilka odmian angielskiego
A uczył się ktoś z Was wakacje w tej szkole, gdyż przymierzam się zapisać do tej szkoły w tym okresie.
Cytat:
kate.newone
wczoraj, 17:46
A uczył się ktoś z Was wakacje w tej szkole, gdyż przymierzam się zapisać do tej szkoły w tym okresie.

W wakacje w English For You to kursy są bardziej intensywne. Ja wybrałem sobie zajecia 4 razy w tygodniu po 3 lekcje. Przy takiej intensywności spokojnie można zrealizować materiał cały semestr w jeden miesiąc. Pomimo, że taki kurs jest intensywny to jest ciekawie. Zajęcia są podzielone między lektorami - połowa zajęć to część praktyczna, konwersacje z osobami anglojęzycznymi. Fajnie, że w kursie jest zarówno Anglik i Amerykanin. Podobała mi się praca na materiałach z prasy anglojęzycznej. Grupki małe i kameralne.
Dzięki za info, umówiłam się na rozmowę kwalifikacyjną, zobaczę jak będzie
W tej szkole bardzo rzetelnie i drobiazgowo przeprowadzana jest rozmowa kwalifikacyjna. Składa się ona zarówno z części pisemnej i ustnej.
To fakt, bardzo dokładnie został sprawdzony mój poziom nauki, doradzono mi jaki kurs wybrać. To mi się spodobało, kurs zaczynam jutro.
Cytat:
car321
29 cze 2015
W tej szkole bardzo rzetelnie i drobiazgowo przeprowadzana jest rozmowa kwalifikacyjna. Składa się ona zarówno z części pisemnej i ustnej.

Sprawa podstawowa rzetelnie ocenić poziom
Dlatego dobre szkoły bardzo starannie biorą się za kwalifikację do grupy
Fakt, najważniejsze aby dobrze się czuć na zajęciach
Szkoła językowa to ok opcja dla osób, które mieszkają w dużych miastach, gdzie jest łatwy dostęp do lektorów. Mieszkam w małym mieście i dlatego uczę się przez Skypa. Osobiście to fajna opcja, szczególnie jeżeli nie można zapisać się na konkretny dzień i godzinę.
edytowany przez Budda_first: 26 lip 2015
To co mi się spodobało w English For You to ze szkoła zajmuje sie tylko angielskim. Moim zdaniem to ważne aby trafić do miejsca gdzie ogarniaja konkretny aspekt. Oczywiście w szkole jest sporo dobrych lektorów. Mnie jakiś czas temu przygotowali do CAE. Do egzaminu nie przystapilem ale wiedza została. Poprawilem speaking. Gadka idzie mi calkiem calkiem
Fakt, że na każdym egzaminie, zarówno FCE i CAE bardzo punktowany jest speaking, ale to oczywiście nie wszystko aby zdać egzamin
To znaczy ile konkretnie procent jest za speaking
Na egzaminie około 35 procent jest właśnie za mówienie, rzeczywiście jest to wysoko punktowane
Rzeczywiście, jeżeli ktoś chce zdać i zdobyć certyfikat to musi dobrze mówić
Cytat: maloln

Byłam kiedyś w Irlandii, chyba najtrudniej ich zrozumieć
Cytat: lewiatanka34

Moze spojrzyj na TV serial 'Rab Nesbit' i zobacz ile z tego zrozumiesz.
To co jest fajne w English For You to rozsądny rozdział między tym co robi lektor od gramatyki i dyskusjami z osobami anglojęzycznymi. Bardzo staranna rozmowa kwalifikacyjna i odpowiedni dobór grupy( wiek i poziom). Warto korzystać ze spotkań fakultatywnych, wzbogacają bardzo sam kurs.
Cytat: terri

Moze spojrzyj na TV serial 'Rab Nesbit' i zobacz ile z tego zrozumiesz.

Spojrzałem i było ciężko
Rodowitych nativów rzeczywiście czasami trudno zrozumieć
Rodowitych nativów rzeczywiście czasami trudno zrozumieć

Czy mam przez to rozumiec ze 'nativi' zle ( a moze niewyraznie) mowia po angielsku? ...-:)
Terri miałam na myśli sytuację szczególnie gdy oglądam film zwyczajnie słowa mi się zlepiają i często nie łapię o czym jest mowa
Widać, że szkoła specjalizuje się w angielskim to jest akurat pozytywne. generalnie dobrze być fachowcem w jakimś temacie
edytowany przez kondzio1123: 30 wrz 2015
Terri miałam na myśli sytuację szczególnie gdy oglądam film zwyczajnie słowa mi się zlepiają i często nie łapię o czym jest mowa

kazdy uczen kazdego jezyka ma ten sam problem. Podsluchaj Japonczykow jak rozmawiaja.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 74

« 

Pomoc językowa

»

Praca za granicą