NKJO Elblag

Temat przeniesiony do archwium.
Moze ktos studiowal w NKJO w Elblągu?Byłabym b.wdzieczna za wszelkie opinie na temat tej uczelni.A moze ktos tez cos wie o filologii ang. w Brodnicy? Waham sie pomiedzy tymi uczelniami. Nie wiem czy isc do drozszej, trudniejszej, czy isc na latwizne. I czy ktos moze tez doradzic czy aby uczyc angielskiego, czy warto isc do kolegium, czy zdac n. certyfikat? Jak ktos potrafi mi doradzic, to piszcie: [email] Dziekuje z gory!
Pewnie masz na mysli NKJO Regent - prywatne kolegium pod patronatem UG. Jest jeszcze w Eblagu Państwowa Wyzsza Szkola Zawodowa [http://www.pwsz.elblag.pl] , ktora prowadzi studia na filologii angielskiej. Jest to uczelnia panstwowa, a wiec za studia dzienne sie nie placi. No i PWSZ jest zdecydowanie lepsza niz NKJO, bo ma np. uprawnienia do nadawania licencjatow, a NKJO Regent nie i by otrzymac taki dyplom, sluchacz NKJO (tak, tak sluchacz - bo NKJO Regent nie jest szkola wyzsza, tylko zakladem ksztalcenia nauczycieli) musi placic dodatkowe pieniadze i zapisac sie na tzw. 6 semestr eksternistyczny w Instytucie Anglistyki Uniwersytetu Gdanskiego.

Pzdr.
Dzieki za informacje, ale do konca tego nie rozumiem. Dowiadywalam sie i powiedziano mi ze w tym NKJO Regent dostaje sie dwa dyplomy, uprawnienia do uczenia i ze sie ukonczylo filologie ang. Dlaczego ta PWSZ jest lepsza? Gdybys mogl odpowiedziec mi bylabym wdzieczna, gdyz nie chcialabym studiowac gdzies, gdzie nie warto i stracic pieniadze.
po pierwsze: musisz placic za 6 semestrow uczenia sie w NKJO
dodatkowo: musisz zaplacic Uniwersytetowi Gdanskiemu za 6 semestr po to, by mogli Tobie wydac dyplom licencjacki

PWSZ sama nadaje licencjaty, a NKJO nie.

Poza tym, kasa, kasa, kasa...

pzdr.
a czy slyszales moze opinie o tej PWSZ, czy znasz kogos kto tam studiowal, czy jest dosyc dobra uczelnia??
tak znam - sam konczylem, a ze mna 30 pare innych osob. Ogolnie wiekszosc byla zadowolona. Choc, trzeba przyznac, wiele osob - szczegolnie tych slabszych - wyladowala na studiach uzupelniajacych w Pultusku czy Olecku. Ale znam tez takich, ktorzy pokonczyli studia magisterskie w: Gdansku, Toruniu, Bydgoszczy, Poznaniu, Wrocławiu i Olsztynie.

pzdr.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Au Pair

»

Studia językowe