Ostatnio przeczytałam, że Poliglota zajął 2 miejsce w rankingu dobrych szkół językowych w Krakowie. Pomyslałam, że to może bedzie dobra szkoła. Nawet się zapisałam na nowy rok, ale teraz mam poważne wątpliwosci. Nic jeszcze nie podpisałam i nic nie zapłaciłam, wiec chyba moge sie wycofać?! Ale jaka perspektrywa? Nikt mnie nie namówi na Gama Bell!!! Może miałam pecha, ale nie chcę tracić tam czasu i pieniedzy! A zatem jaka inna szkoła?
Według mnie są 3 dobre szkoły w Krakowie.W Hucie K&K, w centrum Inter Lang&Text i na obrzeżach York.Reszta to dodatek.Coś na ten temat wiem, bo poświęciłam sporo czasu, żeby jakoś się w tym zorientować.m
[konto usunięte]
19 wrz 2006
york jest beznadziejny. chodzilam tam przez pol roku i zrezygnowalam. nic mnie nie nauczyli, polak byl znudzony tym ze uczy, native nie umial uczyc... nie polecam.
Calcium73
19 wrz 2006
Dzięki za Wasze podpowiedzi!Teraz sama już nie wiem czy dobrze wybrałam?! Kurs jest bardzo drogi bo...trzba zapłacić za cały rok na raz. A raty są "dziwne". Zajęcia prowadzą native więc to jakiś atut... Ale znowu powstaje problem aby trafić na takiego dobrego lektora! No i co robić? W zeszłym roku chodziłam do Gama Bell i...to dopiero było totalne nieporozumienie!!!
-agata-
20 wrz 2006
Może spróbuj Stairway. Zajęcia prowadzą TYLKO native speakers. Ja jestem zadowolona.
[konto usunięte]
20 wrz 2006
Możesz mi napisać wiecej o Inter Lang & text?ceny są dość przystępne, ale czy napewno dobrze uczą?
[konto usunięte]
26 paź 2006
222
mag1319
12 wrz 2007
ja jestem bardzo zadowolona z Poligloty. Mają b. dobrych lektorów. Wcześniej chodziłam do Profi-lingua ( przereklamowane).
Pozdrawiam.
BigGluhy
21 wrz 2007
wydaje mi sie, że możesz spokojnie iśc do Inter Lang, ja jestem bardzo zadowolony, poziom bardzo wysoki, duzo profesjonalizmu, a przy tym świetna atmosfera, zajęcia to napradwe duża przyjemnośc, pzdr moją lektorke Agnieszke - jesteś świetna
Witam
Poszukuję osób poszkodowanych przez szkołę Poliglota w Krakowie.
bj15($)wp.pl
peraspera
26 kwi 2009
Chodziłam do Poligloty - raczej nie polecam. Lektor (wg szkoły wspaniały) strasznie nudził, przerabialiśmy podręcznik ćwiczenie za ćwiczeniem. A koleżanka miała tam taki problem, że wpłaciła za kurs i okazało się, że jednak nie może chodzić na zajęcia i za nic na świecie nie chcieli zwrócić pieniędzy (chociaż kurs się jeszcze nie rozpoczął).
bj15
27 kwi 2009
Proszę podaj mój kontakt mailowy koleżance bj15($)wp.pl. Ja mam podobną sytuację. Pieniądze zostały zapłacone na cały semestr do przodu. Na zajęciach nie byłem ani razu, chociaż minęły zaledwie 2 dni po wpłacie pieniędzy do chęci zwrotu przeze mnie pieniędzy. Szkoła za nic świecie nie chce zwrócić pieniędzy. Sprawa została skierowana do Rzecznika i szukam więcej osób poszkodowanych. Pieniądze są do odzyskania. Łatwiej popchnąć sprawę w grupie gdyż problem się powtarza.
bj15
09 lis 2009
Dziennik Polski o Poliglocie:
http://www.dziennikpolski24.pl/Artykul-Malopolska.790+M5f6b7f6a391.0.html
karling
24 sie 2010
jeśli zależy Ci na jednoczesnym kształceniu czytania, pisania, słuchania oraz mówienia, warto spróbować AXON'a. Lekcje są przygotowane w taki sposób, aby płynnie kształcić każdy z tych elementów