nom, studiuje, studiuje i za pol roku mam zamiar skonczyc wreszcie :p
chcesz cos wiecej wiedziec: [email] tylko ze ja nie znam za bardzo nowych zasad, tylko te ktore my mielismy, pzdr
dalunia
13 lut 2007
teraz to jest jedyne moje marzenie żeby dostać się na profil ogólny. z realizacją będzie jednak gorzej... staram się jakoś dotrzeć do studentów z tej uczelni i dowiedzieć się jakie języki dodatkowe wybrali i czy popularny jest hiszpański
xls
14 lut 2007
Ja jestem na anglistyce o profilu ogólnym, mam lektorat z włoskiego. Chciałam hiszpański, ale niestety nie utworzono takiej grupy ze względu na malą ilość chętnych. Jak masz jakieś pytanie, chętnie odpowiem;)
dalunia
15 lut 2007
szkoda... może z mojego rocznika będzie ktoś chętny. w każdym razie wolę każdy język poza niemieckim. słyszałam różne opinie o tej uczelni. rzeczywiście trzeba tam mocno zakówać i często są kolokwia? i w ogóle na jakim poziomie trzeba być by móc w miarę pewnie się utrzymać?
xls
15 lut 2007
Czy ciężko? Na pewno kto myśli że to 'tylko' PWSZ i będzie z górki to sie przeliczy. Anglistyka w ogóle jest ciężkim kierunkiem, liczy sie systematycznść i naprawdę ciężka praca;)Tarnów stara sie ponadto o status Akademii Tarnowskiej, zatrudnia kadrę UJotu. W opinii ogółu najciężej jest z fonetyki i historii Anglii. Mnie bardzo sie podoba i nie żałuję wyboru;)
dowiaduje sie o tej uczelni gdzie moge, wiem ze jest dobra i w koncu najlepsza z zawodowych. martwi mnie to ze wszystkie przedmioty sa w jezyku angielskim i bedzie trudno sie przestawic na to. pierwszy rok bedzie najwieksza proba. dzieki za odpowiedz. szkoda ze nie mam z nikim kontaktu stalego, zebym wiedziala jak wyglada studiowanie na bierzaco:)
xls
16 lut 2007
No ale to normalne że na anglistyce wszystkie przedmioty są po angielsku, szybko idzie sie przestawić, ale przyznaję że na początku po całym dniu spędzonym na uczelnii, wracałam do domu i nie mogłam sie wysłowić;P
Ale teraz jest już ok i nawet tych naszych Brytyjczyków można posłuchać;)
Pozdrowienia
dalunia
17 lut 2007
dzieki wielkie. w sumie wszystko jest dla ludzi i nie ma co sie bac na zapas. najwyzej zarwe troche nocy. trudno...
krakuska#1
27 gru 2008
znam wyższą szkołę językową ale w Krakowie, która ma bdb poziom - karmelicka 3
jest to wyższa szkoła ekonomiczno humanistyczna
i do tego system 3 i 4 letni ;)
a najnowszy news to to że od stycznia maja rekrutacje na 1 semestr !