British Council /Warszawa/ - co sądzicie?

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym zapytać, czy ktoś tutaj uczy lub uczył się w British Council (gdziekolwiek, ale szczególnie interesuje mnie Warszawa)? Zastanawiam się, czy nie zapisać się tam na kurs, bo oferta wygląda zachęcająco, native speakers, itd... Ale, jak powszechnie wiadomo ;) jest to szkoła dość droga. Czy uwazacie ze cena jest adekwatna do jakości? ;) Dziękuję bardzo za wszelkie opinie
To wszystko zależy od lektora, czyli w tym przypadku od tego na kogo trafisz. Ja jestem zwolenniczką mniejszych szkół, które wydają mi się być bardziej nastwaione na klienta.
British Concil jest jednym z najlepszych miejsc do nauki j. ang. To oni wlasnie organizuja slynne Cambridge examiny: FCE,CAE, CPE.
Jako naczelna instytucja promujaca kulture brytyjska w swiecie MUSZA oferowac ZNAKOMITY poziom nauczania bo ich rola jest bycie WZORCEM.
ALE:

czy warto placic wiecej za kurs jezyka, ktory mozna miec i gdzi eindziej na prawie takim samym poziomie? No chyba ze Cie na to stac..... to polecam
ponawiam pytanie:
czy ktoś wie coś więcej o kursach w BC?
chciałabym zapisać się na kurs przygotowujący do CPE.

proszę o jakieś info (może ktoś tam chodził na kurs...).
Dokładnie - wyżej już masz to wyjaśnione. Oni mają być najlepsi i są.
Chyba nikt Ci tu nie powie "e sa slabi wez szkołę X - ma wyższy poziom".
Ale może powiedzieć, że zajęcia są nudne, sposób nauki archiwalny, a szkoła winduje swoje ceny przez to, że podczepiła się pod egzaminy University of Cambridge i ich renomę.

:)
Nie gadaj. szuper szkoła
ja właśnie kończę 2 semestr do CPE i gorąco polecam ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe