szkoła dla lektora-start

Temat przeniesiony do archwium.
hej, chcialabym zaczac uczyc w szkole jezykowej jednak nie mam doswiadczenia, poza lekcjami prywatnymi i 30h praktykami w szkole panstwowej. stad moje pytanie: znacie jakies szkoly w warszawie (oprocz moose) ktore zatrudniaja studentow 3roku (ukknja)?
Na pewno Mobile School. Ta szkoła to coś jak korepetycje tyle że za pośrednictwem szkoły. Dojeżdżasz do uczniów do domów. Stawka o której ja słyszałam to 32 zł/h netto. Dojazd i przygotowanie zajec we wlasnym zakresie. Na Twoim miejscu powysyłałabym jednak oferty do roznych szkoł. Sama jestem dopiero po I roku filologii, a mam zamiar rozejrzec się za pracą w jakiejś szkole językowej. Jesli mnie nie przyjmą, to trudno. Nic nie tracę, a spróbować warto. W końcu gdzieś trzeba zaczac.
dzieki za odpowiedz. do mobile tez wyslalam cv, ale cisza. zastanawiam sie jak mam byc konkurencyjna i skad wziac doswiadczenie skoro nikt jak dotad nie dal mi tej szansy. moze macie jakis pomysl?
Moim zdaniem jesteś dobrą kandydatką przecież 3 rok ukknja to już sam koniec. Mnóstwo ogłoszeń o pracy dla lektorów jest na warszawa.gumtree.pl w zakładce praca - nauczyciele, na pewno ktos sie odezwie. Sama zaczynałam w takim samym momencie jak Ty. Powodzenia
to prawda, gumtree sie przydaje. moze jest cien szansy skoro tak mowisz; tu naprawde trzeba byc niesamowicie cierpliwym.
z własnych doświadczeń wiem że nie ma co czekać na żadne ogłoszenia, powysyłaj CV do różnych szkół językowych, a zobaczysz że parę się odezwie. Większość zaczyna od października, czasem jeszcze kogoś szukają a nawet jak nie zdarza się że nowi lektorzy z jakichś powodów rezygnują, albo po prostu nagle pojawia się grupa i trzeba kogoś szukać, wtedy już mają Twoje CV i dzwonią :D
powodzenia, 3 rok to idealny czas na pracę w szkole językowej
tak tez zrobilam, i czekam. mysle ze problemem moze byc tez to ze studiuje dziennie, przez wyrabianie lektoratow i wf'u trudniej jest mi sie dostosowac do szkoly, ale kombinuje
Spróbuj w Szkołach Helen Doron- tam jest praa z maluchami ale jesli jestes na 3 roku to masz bardzo duze szanse na przyjęcie.
czy nadal szukasz pracy z maluchami? Mam pewna propozycje.
Anna
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia