Intensywny kurs j.angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Szukam szkoły w której mógłbym zrobić b.intensywny kurs j.angielskiego (zajęcia 4-5 razy w tygodniu po 2-3 godz. dziennie). Jeśli macie jakieś informacje (opinie, ceny) to proszę o odp.

Z góry dzięki za pomoc,

Pozdrawiam,
Jacek
Witam!
Szukam szkoły w WARSZAWIE, w której mógłbym zrobić b.intensywny kurs j.angielskiego (zajęcia 4-5 razy w tygodniu po 2-3 godz. dziennie). Jeśli macie jakieś informacje (opinie, ceny) to proszę o odp.

Z góry dzięki za pomoc,

Pozdrawiam,
Jacek
nie wiem, czy są aż tak intensywne kursy,
ale jak nie, to może zatrudnisz korepetytora?
ile byś chciał płacić za godzinę?
są takie kursy, np. w Archibaldzie zaczyna się taki 30.08 (pon-pt, 3h dziennie, 1100 zł, semestr w miesiąc), ale Archibald podobno jest drogi i nie zbiera ostatnio dobrych ocen od ludzi którzy tam się uczyli.
W Warszawie jeszcze empik, kurs wrześniowy, intensywny, 5 razy w tygodniu chyba po 3 albo 4 godz, przynajmniej tak bylo w tamtym roku, cena ok. 1000 zł
pewnie jescze inne szkoly organizują takie kursy, zobacz spis szkół językowych na tej str. poszukaj ich stron internetowych...cos sie na pewno znajdzie
czy jest może taki intensywny kurs w Katowicach, mam na myśli lato albo później, pozdr
witaj
w wawie prawie KAŻDA szkoła robi intensywny kurs angielskiego ogólnego w wakacje - m. in. empik, lingwista, polanglo, poliglota, british council, cambridge school of english, the tower, tfls, wcsrn
wiem, bo sama szukam business English ale robią w zdecydowanej > tylko angielski ogólny
w First English jest business english inetnsywny ale w Katowicach pozdrawiam - może w W-wie też
future centre training corporation robi takie kursy intensywne business english zajecia 4 soboty w miesicu po 8 godz z nativem i polakiem tylko po angielsku fajnyu program, bralem udzial w czerwcu polecam i tanio 480 zl w grupie 6 os. mozesz sprobowac sami dorosli ludzie z ronzych firm, 538 92 36 pani magda g nie pamietam nazwiska pytaj ja o crash course pozdro
intensywne oraz semestralne kursy językowe proponuje w swojej ofercie szkoła językowa Poligloci mająca siedzibę w centrum Katowic, napisz do nich maila z zapytaniem jaka forma nauki by Cię interesowała na adress [email]
Czy taki intensywny kurs jest organizowany gdzieś w Gdańsku?
proponuje ci Profi-Lingue
Jeśli chcesz wykonać wielki postęp w tydzień, rozważ Angloville. Dlaczego Angloville:

* Najbardziej intensywny program językowy w Polsce
* Ponad 70 h konwersacji „1 na 1” z native speakerami
* Ilość użytego angielskiego w 6 dn = 400 h tradycyjnego kursu
* Styczność z różnymi akcentami
* Praktyczne umiejętności językowe
* Angielska wioska w rekreacyjnym środowisku
* Tylko 12 uczestników z Polski w jednym programie, zawsze 1 native speaker na 1 polskiego uczestnika.

Więcej szczegółów na angielskawioska.pl
Angloville chyba cienko przędzie, skoro nie jest w stanie wykupić tu reklamy.
Ja mogę z czystym sumieniem zaproponować intensywny kurs w szkole Three Lions w Krakowie. W wakacje w ciągu 3 tygodni przerabiasz tyle ile normalnie w cały semestr. Zajęcia 4 razy w tygodniu jakoś po 3 czy 4 godziny. Lekcje mega ciekawe, świetni native speakerzy, cena też atrakcyjna.
A mnie się na przykład Angloville niesamowicie podobało. Uff, intelektualnie męczące bo cały tydzień NON STOP rozmawiasz po angielsku (i jest zakaz mówienia po polsku), ale nieprawdopodobni lektorzy, super przyjacielska atmosfera, no i jak wróciłam do domu to mi się ciężko było znowu przestawić na polski !!!
Cytat: aga_ww77
A mnie się na przykład Angloville niesamowicie podobało. Uff, intelektualnie męczące bo cały tydzień NON STOP rozmawiasz po angielsku (i jest zakaz mówienia po polsku), ale nieprawdopodobni lektorzy, super przyjacielska atmosfera, no i jak wróciłam do domu to mi się ciężko było znowu przestawić na polski !!!

możesz coś więcej na ten temat napisac. Zastanawiam się nad tym, ale obawiam się że nie dam rady. Jaki poziom języka trzeba prezentować?
Sprawdź sobie też szkołę językową Axon (są w Krakowie, Katowicach i bodajże Olkuszu). Nie wiem dokładnie jak wygląda intensywny kurs (jak czesto w tygodniu jest) ale ogolnie uczą bardzo dobrze i też kładą nacisk na komunikacje i wyuczenie odruchu autokorekty u słuchaczy.
Witajcie,
Ja znam tylko jedną dobrą szkołę językową POP-IN koło Wrocławia w Wysokiej na ul. Brzozowej. Jestem zadowolona z efektów nauczania. Atmosfera bardzo miła, lektor zawsze przygotowany. Zajęcia prowadzone są w bardzo małych grupkach max do 5 osób. Szkoła organizuje darmowe warsztaty językowe z angielskiego i francuskiego, również w małych grupach. Hmm...i ta pyszna kawa:) Czego chcieć więcej? Zostawiam ich stronę. Pozdrawiam
www.pop-in.pl
Też myślałam o takim kursie, ale trochę się boję, że się nie wyrobię z czasem... Wiem, że w szkole do której chodzę ( Individualist w Warszawie) jest taka możliwość i mój kurs (taki standardowy - 2godz. na tydz.) jest b. fajny, więc może pomyślę. Myślicie, że jak się studiuje i trochę pracuje to można dać radę z takim intensywnym kursem? Chodził ktoś?
Na WSE Tischnera są fajne i tanie kursy Cambridge i CELTA. Więcej informacji można znaleźć na http://www.wse.krakow.pl/pl/Jezykowa_jesien. Naprawdę warto! Polecam!
Wiem, że szkoła HappyHours ma w swojej ofercie kursy, które są prowadzone zgodnie z potrzebami i zainteresowaniami klienta. Więc spokojnie nauczyciel dostosuje się to wymienionych przez Ciebie godzin. Więcej informacji na ich stronie oficjalnej happyhours.edu.pl
Na śląsku w Bielsko-Białej całkiem nieźle uczą w tyn centrum języków obcych BEST. Fajne u nich jest to, że w cenie kursu dostaje się podręcznik i bilet do kina :) No i przede wszystkim mają niewielkie grupy nie jak tych niektórych szkołach.
Nie wiem ,czy bardzo intensywnie znaczy dobrze
Generalnie intensywnwne kursy mogą się bardzo sprawdzić, dobrze jednak , gdy jest jeden dzień przerwy między zajęciami na ussystematyzowanie wiedzy
Intensywne są dobre, jeśli jest ta terapia wstrząsowa. Zależy co potrzebujesz - czy przełamać barierę w mówieniu, czy chcesz się nauczyć jakieś teorii. Jeśli to pierwsze to najlepiej pomieszkać trochę w anglojęzycznym kraju.

Znajoma była na kursie Angloville, gdzie mieszkasz w Angielskiej Wiosce niedaleko Warszawy i przez tydzień mówisz tylko z native speakerami. Była wykończona, ale teraz nie ma problemu z gadaniem.

Jeśli potrzebujesz trochę teorii i słownictwa, to lepiej na jakieś kursy stacjonarne się zapisać. Intensywnie, czemu nie. Powodzenia.
Odradzam bardzo intensywne kursy, gdyż możliwość zapamiętywania jest mocno ograniczona. Lepiej naukę rozłożyć w czasie, wówczas efekty są zdecydowanie lepsze
Witam

Moja znajomość angielskiego jest na poziomie podstawowym. Szukam kursu intensywnego, aby móc przede wszystkim płynnie posługiwać się językiem w mowie do takiego stopnia, aby odbyć rozmową kwalifikacyjną w języku angielskim z pracodawcą oraz rzecz jasna naturalnie władać językiem minimalnie komunikatywnie i zrozumiale w pracy za granicą, reszta już przyjdzie sama z czasem. Mam mało czasu, powiedzmy że do końca czerwca, czyli około 4-5 miesięcy. Obecnie koszystam z interaktywnego programu za pośrednictwem którego uczę się angielskiego, wiedzę wyniesioną ze szkół uznaję za nijaką więc nie wspominam nawet o niej. Do tego zamierzam rozmawiać ze znajomymi po angielsku na codzień, zwłaszcza że ich poziom znajomości języka angielskiego jest wysoki (zagraniczne kursy, dość długi pobyt poza granicami kraju w środowisku typowo anglojęzycznym co wiązało się z koniecznością posługiwania się angielskim). Mam dużą motywację i chcę dołożyć jeszcze intensywny kurs angielskiego z udziałem native speakera. Szukam zajęć, które odbywały by się 5-7 razy w tygodniu, około 2-3h dziennie, aby było to rozłożone na przestrzeni tego czasu którym dysponuję. Miejsce to Kraków. Prosiłbym o Wasze propozycje. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
edytowany przez Jamal88: 11 lut 2012
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne