Jaką szkołę wybrać??

Temat przeniesiony do archwium.
Mama dylemat nie wiem jaką szkołę językową wybrać za dwa lata zdaję maturę chciała bym podszkolić swój angielski. Lecz tu pojawia się pytanie jaką szkolę językową wybrać empik, profi-lingua może jeszcze inną. Pomóżcie może już jesteście uczniami bądź ukończyliście kurs z któryś z tych szkół i macie dobra lub złą opinie. Chętnie bym zapoznała się z opiniami innych, a nie tylko z ulotkami szkół. _

Proszę pomóżcie, będę bardzo wdzięczna.
Żeby wybrać szkołę, dobrze by było jakbyś poczytała o każdej filii z osobna w danym mieście, bo i między filiami poziom jest bardzo różny. Ja przez dłuższy czas chodziłam do profi, a teraz przeniosłam się do empiku. Moje wrażenia są takie, że wydaje mi się, iż w profi większą wagę kładzie się na gramatykę i mówienie. Natomiast w empiku w przeciwieństwie do profi, kładzie się duży nacisk na słówka, mówienie, a gramatyka jest słabiej omawiana i przerabiana. Więc jeżeli zaczynasz od podstaw, lub słabo znasz gramatykę, to ja poleciłabym tobie jednak profi. Chyba, że już troszkę uczyłaś się języka, szybko łapiesz poszczególne zagadnienia gramatyczne i chciałabyś bardziej postawić na poznanie bogatego zasobu słów... w takim wypadku empik będzie w sam raz ;-) Wybór należy do ciebie.
nie polecam żadnej z powyższych szkół. szkoła która na pewno bardzo dobrze przygotuje cie do matury to Machina Edukacyjna. Chwalą się wynikami 'swoich' maturzystów a to już o czymś świadczy. Wystarczy że wejdziesz na ich strone www.machinaedukacyjna.pl , wejdziesz w aktualności i zjedziesz nieco w dół pod informacje nt kursu escribir es facil. polecam!:-)
Ja polecam No.1 Best School
Szkoła z pomysłem- dla ludzi z pomysłem na życie.
www.no1bs.pl

Zajrzyjcie naprawdę warto!