JDJ -studium filologiczne w Toruniu

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktoś miał jakieś doświadczneie lub słyszał jakaś opinię na temat rocznego studium filologucznego w JDJ w Toruniu? warte tej kasy?
nie slyszalam opini na temat tego studium w toruniu...ale chodzilam do JDJ w innym miescie... Nasz native speaker (pracownik JDJ-Bachalski) wypowiadal sie kiedys na ten temat...powiedzial ze jak dla niego to jest bez sensu...bo JDJ nie jest az tak renomowana jednoskta... pracodawca majac do wyboru kogos po studium JDJ i Cambridge wiadomo ktorego wybierze...poza tym powiedzial ze on np nie wyobraza sobie prowadzenia zajec z kultury USA a takowe mial prowadzic...wiec jak widac sama kadra przyznaje sie ze nie czuje sie na silach...Nie wiem jak jest w Toruniu...
Ja jednak polecam zainteresowac sie collegem albo NKJO...zawsze to co panstwowe to panstwowe... Oczywiscie wszystko zalezy od tego do czego potrzebna Ci to jest i czy chcesz dalej robic cos w tym kierunku...
A jaka jest różnica pomiędzy collegem a NKJO?
prawde mowiac nie ma zadnej roznicy, po prostu nkjo to polska nazwa, a college angielska - czesto zreszta uzywana w polsce. tak wiec nkjo=college, pzdr.
Tak też myślałem ale ta wypowiedź mi zasugerowała, że jest różnica i trochę mnie to zaskoczyło. Dziękuję
nie, to jest jakas policealna szkola ktora niby przygotowuje do studiow filologicznych - czy rzeczywiscie przygotuje - nie mam pojecia, byc moze. ostatnio pierwszy raz o tym przeczytalem na necie, i sie zainteresowalem nia, ale nie znam zadnych opinii na jej temat. aha i nkjo w hierarchi edukacyjnej jest znacznie wyzej niz szkola policealna, choc nkjo tez nie jest uczelnia wyzsza, pzdr.
dzieki! wiem, ze nie ma co tego porownywac z filologia czy NKJO. I nie o to mi chodzi. Ja juz jestem studentka, fakt ze zupelnie innego kierunku, ale chodzi mi o to, ze nie rozpatruje JDJ w mozliwosciach ewentualnej "kariery zawodowej". Chodiz mi tylko o intensywna nauke jzyka. ALe skoro tak mowil ten Wasz naitive to chyba sobie odpuszcze... A tak wogle to co sadzisz o samych kurasach na JDJ? warte swojej ceny?
paaula zainteresuj sie IH /International House/ oni przygotowuja pod egzamin Cambridge, prowadza zapisy w kujawsko pomorskim-a egzaminy Cambridge sa wtedy w Bydgoszczy-w Toruniu maja filie.
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.