Wlasna firma w USA

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc

Mam pytanie jak otworzyc wlasna firme w USA, co sie najbardziej oplaca w Californii, ile kosztuje otworzenie firmy.
musisz byc albo obywatelem USA, albo Green Card Holder, albo miec kilkaset (nie kilka jak to bylo w UK do maja dla Polakow itp!)tys dolarow aby otrzymac specjana business wize pozwalajaca na otworzenie wlasnej firmy.

Hmmm.. niby w Kalifornii wiecej sie zarabia niz gdzie indziej, ale zwaz tez ze koszta utrzymania itp sa drozsze
jaka wize trzeba miec zeby otworzyc firme w USA
Zeby otworzyc firme w USA nie musisz miec ani obywatelstwa ani zielonej karty, wiec nie wierzcie w to co inni pisza, USA to kraj mozliwosci i jesli czegos nie da sie zrobic na ulicy A to zapewne na ulicy C lub D to zrobimy jesli wiadomo o co mi chodzi ... Jesli chodzi o wize to mozesz miec wize turystyzna lub jej calkowity brak zeby otworzyc firme, jednak nie masz pozowlenia na prace i nie mozesz ( jawnie ) w niej pracowac ale nie ma zadnych problemow z otwarciem firmy ... Koszt zalozenia firmy to ok 3-5 tys $ ktore mozna sobie delikatnie rozlozyc na pare splat, wliczone sa w to wszystkie sprawy od uzyskaniem numerow rozliczeniowych po ubezpieczenia i pozwolenia na dzialanosc ... Na dowod tego co pisze podaje stronke ktora zajmuje sie zakladaniem takich dzialanosci w USA ....
www.ein-tax-number.com
Jak czytam odpowiedzi niektorych z Was to zastanawiam sie czy jestescie az tak tepi czy az tak hamscy zeby rodakom zle doradzac ... sam od pol roku mam wlasna firme mimo tego ze nie jestem do konca legalnie w USA ... jeden ze znajomych ma 30-o osobowa firme, 3 domy itd a co najwaznijsze jest nielegalnie ... kolejny pan ktory pare lat temu przybyl tutaj przez Meksyk ( czyli nie istnieje w USA) ostatnio sie dowiedzialem ze dostal kredyt na zakup starego domu doremontu ... wytlumaczcie mi to ....
Ameryka to zwariowany kraj i uwierzcie mi ze wszystko da sie zalatwic
dzieki i Pa
hej. Znalazlem twoj wpis na jednej se ztron o otwarciu biznesu w usa. Pisales ze nawet jezeli jest sie nie legalnie to nie powino byc z tym zadnego problemu. Ja mysle tez o otwarciu wlasnego biznesy w ktory trzeba zainwestowac okolo rn1[tel]USD. Mam troche obaw co do tego bo jednak spora sume trzeba zainwestowac. Obawy dotycza tego ze moze ktoregos pieknego dnia ktos sprzwdzi moja legalnosc i beda chcieli zabrac to co ja kupilem. MOzesz jakos sie wypowiedz na ten temat? [email]
W
Stanach nikt Ci niczego nie zabierze [ chyba, ze majatek uzyskany nielegalnie, w wyniku przestępstwa]to nie komuna ,.
Otrzymać nr podatkowy i zalożyc firmę może kazdy niezaleznie od tego czy jest legalnie czy nie - jak zakladasz firmę , to będziesz placił podatki i o to chodzi.
Jeżeli inwestujesz wieksza sumę, to możesz dostać legalną wize biznesową - nie wiem jaka jest teraz minimalna wymagana suma[ chyba 1[tel]to za malo ]- zadzwon do konsulatu - dowiesz się.
W Stanach jest tysiace ludzi przebywających nielegalnie, ktorzy mają firmy, domy, konta w banku, dostaja pożyczki.
Stany to państwo policyjne w dobrym tego słowa znaczeniu, jeżeli nie popelnisz przestepstwa to wszystko jest OK; jesteś chroniony niezaleznie od tego jaki masz statut. O przebywających nielegalnie policja na ogól wszystko wie, ale nie rusza ich jezeli nie rozrabiaja. Jeżeli narusza prawo , to grozi im deportacja.
ta suma to 500 tys $
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Praca za granicą