Zakwaterowanie u rodzin goszczących na kursach.

Temat przeniesiony do archwium.
Hej! Chciałbym się wybrać na kurs angielskiego za granicę(Kanada, USA, ew.Anglia) boję się jednak troszkę zakwaterowania u rodzin. Zastanawiam się czy można żle trafić? Byłbym wdzięczny, gdybyście podzielili się za mną wszystkimi wrażeniami z kursów i z mieszkania pod jednym dachem z rodzinami. czy nie ma się czego obawiać?(chodzi o ich hmm kulturę osobistą np.) Napiszcie ogólnie o wrażeniach z takich kursów. Czy jedzenie było ok? Jak się do Was odnosili, jak było ze swobodami(mam skonczone 16 lat)? Ogólnie wszystko o kursach, ze szczególnym uwzględnieniem zakwaterowania.

Jakią szkołę i organizatora możecie mi polecić?

Mateusz

ps. Angielski znam na poziomie upper-intermediate
nie musisz sie martwic o rodziny.
moja znajoma byla na takim rocznym wyjezdzie i mowi ze rodziny sa odpowiiednio dobierane a nie ze biedaki ktorym trzymanie Cie w domu za pieniadze pomoze finansowo-to sa wolontariusze.
jednak takie kursy kosztuja min 30000zl (min!!!) wiec jakbys znalzl nie kurc tylko normalna szkole i zkwaterowanie u rodziny ale na wlasna reke a nie w ramach kursy to bardzo prosze ..daj znac
e-mail [email] lub tel. 6[tel]
Na serio bardzo mi zalezy i bylbym rownie bardzo wdzieczny za kazda informacje ( nie odpisuj tutaj bo nie trafie tu 2 raz :))
Naprawde nikt nie był?? Piszcie więcej, co słyszeliście , cokolwiek!
witam
ja gdy byłam na wycieczce w Anglii także mieszkałam u rodziny goszczącej.
Angielska rodzina jest wporządku.. hehe widziałam że oni boją się polaków.. I mean że oni myslą że my nic nie umiemy wiec sie troszku odzywali, ale gdy poznali że my kapujemy i umiemy coś :d to od razu było cool..
Wiec jak pojedziesz to mów i mów all the time :D
a będzie zarąbiście !
Również prosze.. jesli masz takie kursy mniej niż 3000 zł daj znać

[email]

Take Care
No właśnie za mniej niż 3000 z dojazdem to ciężko cos znależć niestety... ale odezwe sie jesli cos wylukam
:)
A co sądzicie o szkole takiej jak EF lub JDJ Bachalski?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Praca za granicą