szkoły w Irlandii

Temat przeniesiony do archwium.
szukam wszelkich informacji o szkołach dla dzieci polskich mieszkających w Irlandii, w zakresie szkoły podstawowej, w rejonie miasta Shannon. proszę ewentualnie o podanie miejsc, gdzie takich informacji moge zasięgnąć. nie ukrywam,ze sprawa jest dla mnie bardzo pilna. pozdrawiam wszystkich. Ela. mój mail: [email]
Nie wiem czy ten topic jest dalej aktualny,ale gdyby:
W Polskiej gazecie,która jest wydawana w Dublinie pisało,że w jakimś mieście na K.(bodajże Kildare,ale nie jestem pewna) będzie szkoła dla polskich dzieci od września br.2 razy w tygodniu,z tym,że dziecko musi chodzić także do szkoły Irlandzkiej.Szkoła ta obejmuje podstawówke,gimnazjum.Będą 3 przedmioty,czyli Polski,Geografia i Historia.Po ukończeniu szkoły normalnie dostaje się świadectwo ważne w Polsce.
ja też tego szukam jak sie czegoś dowiecie to piszcei na adres [email]
heja ja tez szukam takich informacji ale do liceum... prosze o przesłanie mi wiadomosci! tez jest dla mnie to bardzo pilne jak wiecie do dajcie znac, albo gdzie mozna to znaleśc!! pozdrawiam [email]
ja tez poszukuje pilnie liceum w Irlandii. jak bedziesz cos wiedziec to prosze daj znać na [email] dzieki:)
Czy ktoś wie gdzie w okolicy Cork są polskie szkoły licealne??jeśli tak to proszę o kontakt.bardzo pilne.dziękuje.
poszukuję pilnie różnych informacji na temat polskiej szkoły licealnej.najlepiej w okolicy Cork.dziękuje.informacje proszę przesyłaćna adres: [email]
O ile dobrze wiem, w Irlandii nie ma szkół Polskich poniedziałkowo-piatkowych. Są tylko sobotnio niedzielne a jezeli ktos szuka LIceum w Irlandii to pozostają tylko Irlandzkie High School, w których aby móc się uczyć trzeba zdać egzamin z języka angielskiego. Ponieważ językiem wykładowym jest własnie angielski
Mam pytanie, a raczej prośbę, czy mi też może ktoś pomóc w sprawie liceum w Irlandii, będę bardzo wdzięczna, bo jest mi to bardzo potrzebne. Jak ktoś coś ma, to proszę napisać: [email]
Jest w limerick polska szkola sobotnio niedzielna, przypusczam ze w zakresie podstawowki i gimnazjum tylko. Ogloszenia z telefonem sa w parafii Sw Michaela w Limerick (kamienny kosciol przy milk markecie) powinni tez cos wiedziec w kosciele Redemptorystow (Henry str lub jej przedluzenie w strone odwrotna niz centrum, nie pamietam nazwy ulicy). Moze oni beda wiedziec wiecej....
warto sprawdzic, bo z tego co wiem, to sobotnie szkoly w Anglii przygotowywaly tez do matury z jez. polskiego (A level)
We wrześniu planowane jest otwarcie polskiej szkoły w Cork. Dzieci będą otrzymywały polskie świadectwa i mogą kontynuować naukę rozpoczętą w Polsce. Szkoła i jej program nauczania są zatwierdzone przez Ministerstwo Oświaty.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa