konto w banku w Irlandii

Temat przeniesiony do archwium.
Pracuje w Irlandii i chcialabym zalozyc konto w banku aby po powrocie do Polski pieniadze wybrac bezposrednio w banku w moim miescie bez placenia prowizji.
Jakie banki w Irlandii wspolpracuja z polskimi bankami( i ktorymi ) abym mogla tam otworzyc konto ?
Z gory dziekuje za wszystkie rady. Agnieszka
Jak na moj gust to nie masz szans na znalezienie w Polsce banku z ktorego mozesz wyplacic pieniadze bez placenia prowizji. Mozesz wyplacac pieniadze bez prowizji tylko z oddzialu danego banku, a nie z bankow ktore ze soba wspolpracuja. Nie ma tak dobrze na tym swiecie... :) nie latwiej zalozyc konto w Irlandii i wyplacic pieniadze przed przyjazdem do Polski?
Mialam ten sam problem. Nie zalozylam konta bo nie wiedzialam gdzie najlepiej. Ale ja bylam tylko na 3 miesiace...
Moze sie cos dowiem od kumpla co jest w Dublinie i ci cos podrzuce, ale nie obiecuje.
Moim zdaniem Magda dobrze ci odpowiada.
Ja w tamtym roku zrobilem tak ze zalozylem w Polsce konto w WBK ono nazywa sie Euro czy jakos tak jak powiesz konto walutowe to wiadomo o co chodzi i oni wspolpracuja z bankiem AIG (czy jakos tak juz nie pamietam:) i prowizja to niecale euro tam i 10 euro tu wiec i tak sie oplaca w porownaniu z innymi formami przelewania kasy.
A jak cos to ktos z rodziny moze Ci zalozyc konto w Polsce :)
mam pytanko, tez wyjezdzam do Irlandii i tam chce zalozyc konto w banku AIB który z kolei ma pod soba banki w Polsce WBK, jeśli chodzi o WBK zniosło prowizje za otrzymanie kasy z zagranicy i prowadzenie konta walutowego jest za darmo, z tym ze sie nie zapytałam czy musza byc jakies wpłaty stałe ?
a powiedzcie mi jak jest w przypadku AIB czy oni pobieraja jakas kase za prowadzenie konta mam status studenta w PL czy tam moge otworzyc jakies konto studenckie ?
prosze o jakies info ... dzieki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa