nostryfikacja polskiego dyplomu lek dentysty w USA

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich!
Czy ktos wie co trzeba zrobic, aby uzyskac nostryfikacje polskiego dyplomu lekarza dentysty w USA?
Nie wiem zbyt wielu szczegolow ale moja siostra jest dentystka i wyjechala do USA jakis czas temy...i niestety nie ma dobrych wiesci, dentysta musi tam skonczyc dodatkowo 3 lata na uniwerku...poprzewdzone egzaminem z jezyka no i jakims z wiedzy fachowej...koszt jest dosc duzy na uniwerku tam gdzie mieszka moja siostra 30 tys dolarow rocznie. Lekarze maja lepiej moga zdac kilka egzaminow uczac sie samodzielnie...
Siostra po ukonczeniu kursu pracuje jako pomoc stomatologa ...takie jest zycie, na studia musi zarobic :)
W Kalifornii natomiast z polskim dyplomem lekarza dentysty udajesz sie na uniwersytet, gdzie studiujesz przez dwa lata, ok. $45 [tel]rocznie, przy czym nie przyjmuja wszystkich, a tylko rzeczywiscie tych najlepszych. Zanim zaczniesz u nich studiowac, dokladnie sprawdza Twoja znajomosc angielskiego, jak rowniez co potrafisz jako dentysta. Tak przynajmniej jest na UCSF. Pod koniec drugiego roku zdaje sie egzamin stanowy, a jak go zdasz i jak chcesz isc dalej, mozesz zdawac kolejny egzamin, ktory pozwoli Ci na praktyke lekarska na terenie poszczegolnych stanow zachodnich.