au pair czy WSJO?? I need your help!!

Temat przeniesiony do archwium.
Błagam, pomóżcie. Nie wiem co wybrać. Chciałam dostać sie na prawo ale cóż nie udało sie. Zaczynam do prawa podchodzić z dystansem. Postanowiłam iść do WSJO, ale nie wiem czy to dobry wybór, bo różne opinie słyszałam. Gdybym pojechała do Anglii ang nauczyłabym sie b. dobrze, a wiadomo, że znajomość języka jest b. ważna. A w WSJO chyba róznie może być. Pomocyyyyyyyyyyyyy
jeżeli znasz język i masz możliwość wg mnie kolejność to - wyjazd i zdobywanie umiejętności i pewności w posługiwaniu się językiem, a po wyjeździe, tzn po powrocie, nauka- juz na spokojnie i bez nerwów w WSJO. proponuje na wyjazd zabrać ze sobą pare ksiąg z testami różnymi, żeby szlifować także te umiejętności.
pozdrawiam.
wyjedź
:)
Powiem ci tak:
Jezeli chcesz wyjechac do Anglii na rok-nie licz ze nauczysz sie tutaj jezyka nie wiadomo jak super-nie! To nie prawda! Jezeli sama sie nie bedziesz uczyc to nic z tego wyjazdu nie bedzie.Musisz sama przysiasc do nauki by jezyka sie nauczyc bo nikt za ciebie tego nie zrobi.Ja myslalam ze jak wyjade do Anglii to moj jezyk bedzie perfekt i w ogole..A tu ? Wielkie rozczarowanie.Sam wyjazd do Anglii dal mi jedynie tyle ze wiecej rozumiem.Gdyby nie szkola jezykowa w ktorej jestem w Anglii + praca dodatkowa -systematyczna codzienna nauka, powtarzanie maeterialu z leckji jezykowych to nic by z tego nie bylo.Sam przyjzd tutaj to jest nic.Musisz isc tu do szkoly dodatkowo i duzo sama sie uczyc wtedy pozadany efekt bedzie osiagniety.Pozdrawiam
Ania
absolutnie się nie zgadzam. wyjazd daje wiele,tylko nie mozesz unikać konfrontacji. Odwagi życzę.

« 

Praca za granicą