Southampton- jest tam ktoś?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
hej ja w kwietniu emigruje do tego miasteczka. Czy jest tam ktos? Jak wygląda sprawa pracy? Co z agencjami pracy?Jakie wrażenia?
Ja jestem tu od wrzesnia 2005, i powiem ci tak "tu jest bardzo slabo z praca a agencje sa do dupy". Polakow jest tu duzo za duzo i znalezc prace jest tu prawie tak ciezko jak w polsce. Jak osobiscie planuje wyjechac z tego miasta czym predzej. Podobno w Southampton jest 20.000 polakow zarejestrowanych w N.I a ile jest takich nie zarejestrowanych.
Polacy nie licza sie tutaj, licza sie znajomosci. Odradzam przyjaz do tego miasteczka, lepiej wybierz cos bardziej w glebi kraju.
witaj,
jestem podobnego zdania.rowniez przebywam tu od wrzesnia 2005,po przyjezdzie z polski po swietach BN do tej pory nie znalazlam pracy.koszmar.w agencjach nie chca nawet rejestrowac nowych ludzi.zastanow sie dobrze zanim podejmiesz decyzje o przyjezdzie tu.
Ja jestem innego zdania moj kuzyn jest w tym miescie i znalazl tam prace przez agencje w ciagu 3 tygodni bez znajomosci jezyka i bez jakichkolwiek znajomosci
to mial duzo szczęścia!z pracą jest tu masakra!i naprawde trzeba nielada znajomości!dodatkowo potwierdza się tu powiedzenie: Polak Polakowi wilkiem!nie slychać innego języka jak język polski!zaczyna to już wkurzać samych anglików!!!zdecydwanie jedź gdzieś na północ
Dokladnie tak jak powiedzieli przedmówcy ,mieszkam tutaj od 8 lat wczesniej bylo inaczej byla praca ,nie bylo sluchac K... na kazdym rogu .Wiadomo ze polacy nie gesi.... ale tutaj to przesada,Pozdrawiam i odradzam to miasto na poczatek
nadal nie masz pracy??? mieszkam tu troche czasu i chyba moge ci pomoc!!!!
halo
witam wszystkich, ja jednak znalazlam tu prace, nie jest to szczyt moich marzen,ale na poczatek wystarczy, grunt, ze cwicze angielski, mati jesli mozesz pomoc to daj znac, o co konkretnie chodzi, bo jesli jakas ciekawa praca to ja sie z checia pisze na zmiane tymczasowej:-)
FAKT ZE JEST CIEZKO ALE JAK SIE CHCE TO SIE ZNAJDZIE TYLKO TRZEBA W TO WIERZYC I SIE NIE PODDAWAC. TAKIE MOJE ZDANIE JA TEZ TU MIESZKAM OD NIEDAWNA BO OD NIEDAWNA ALE PRACE MOM I MOGE TEZ ...POMOC....
[tel]
NIE TO NIE
heh.. no nieciekawe opinie co to southampton.. wybieram sie tam ..wałsnie wczoraj dostałam telefon ze mam prace.. ale to po znajomosciach.. upss.. chyba sie dobrze zastanowie..
jak sa tam jacys fajni ludzie to chetnie poznam przed wyjazdem ;]
pozdrawiam
a to moj mail [email]
ja jestem fajny i jestem fajny hehe
gratuluje ze prace masz a jeszcze jestes w polsce ja mialem podobnie...
odezwe sie pozdro...
co tam lajzo
POZDRAWIAM CALA LODZ I LKS KOZINY
hej, a mozesz mi napisac, w ktorej to agencji znalazl prace??? Gregor.h?
hej matii1234. mozesz mi pomoc w znalezieniu pracy?? podaj e-mail lub nr gg
Witam!rnWybieram sie w lipcu z kolezanka wlasnie do Southampton w poszukiwaniu pracy... Jest ktos, kto moze nam pomoc znalezc prace? moj mail: [email]
Diękuje za pozdrowienia w imieniu całych KOZIN i całej EŁKSY... rn=====ŁÓDZKI=====KLUB=====SPORTOWY=============FANATIC===KOZINY====rn==========================L=O=R=D============================
PIEKNIE PIEKNIE
BRAWO BRAWO JUTRO ZADZWONIE HEHEHEHEH
siema wybieram sie do Southampton za pare dni mam gdzie mieszkac tylko z praca nie ciekawie jak cos dalo sie zalatwic to bylo by dobrze moj nr [gg] .
witam!
ja bede w southampton pod koniec lipca jak bys mogl mi jakos pomoc z praca to napewno sie odwdziecze..dzieki narka
witam!szukam mieszkania w Southampton do wynajecia.Jak by ktos wiedzial to prosze dac znac.Bardzo pilne..pozdrawiam
email: [email]
czesc wszystkim,.,. mam na imie tomek,.,., skoro mowa o Southampton to ja powiem tak,.,., jestem tu od wrzesnia 2005,.,., mialem juz 3 prace,.,., z nia nie jest tu tak wcale zle jak inni pisza dla chcacego nic trudnego... fakt na poczatku jest ciezko ale trzeba sie rozgladac chodzic i ubiegac o ta prace w karzdych mozliwych miejscach i wziasc prawie pierwsza lepsza ktora wpadnie by zarobic na szame i mieszkanie,.,., piem wam ze 3 dni temu moj sasiad z miasta Biala Podlaska,.,.,( pozdro all) wlasnie co przyjechale... znalezlismu mu juz 2 prace.,., fakt jedna u hindusa ( to juz odrazu odpada) a jeszcze jedna przez agencje w fabryce w chandlers ford,.,., i chlopaczyna zyje,.,., jest mlody 20 ze znajomoscia jako tako angielskiego..,., wiec ja tylko zycze wam powodzenia... zreszta,.,., nie ufajcie za bardzo ludziom,.,.
czesc Matii1234! szukam pracy w Sputhampton.Moglbys mi pomoc?rnOpisz prosze na [email]
Jade do southampton na poczatku wrzesnia, wszedzie slysze ze jest tam mnóstwornPolakow jednakze ja mam juz prace na miejscu, daja mi 19 funtow bruttorntakze nie martwie sie o przyszlosc choc wiem ze zaplace kupe kasy za mieszkaniernczy tez jedzenie.rnPozdrawiam jeszcze z Polski.
jeżeli masz 19 funtów to chyba dostałeś posadę właściciela firmy ,a może nauczyciela,zostaje jeszcze prostytucja, zejdz na ziemię człowieku.mieszkam tu 2,5 roku.Nie opowiadaj ludziom bajekrnjola
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa