szkoła w UK

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Mam 16, i w tym roku czeka mnie liceum. Mimo iz mam juz zapewniony wstęp, bo poszedłem do tzw. klasy "0", w której intensywnie uczyłem się angielskiego, wolałbym uczyć się w Wielkiej Brytanii. Czy istnieją jakieś szanse, zebym już teraz mógł pojechać? Istnieją jakieś programy itp.?
Będę wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź
Nie rozumiem Cie za bardzo ale powiem tak : Ja mieszkam w Angli i chodze tu normalnie do szkoly (mam 13 lat) a np w moim miescie jest tak ze od 16 lat jest darmowy kurs jezyka angielskiego dla obcokrajowcych( chociaz ja na niego tez chodze:D). Jak masz jeszcze jakies pytania napisz na [gg] lub na [email] Pozdro:**
ale mi nie chodzi o jakiś kurs językowy, ja po prosu chciałbym tam chodzić do szkoły. tak normalnie, na codzień.
aha wiec z tym spoko.to zalezy od twojej daty urodzenia ale jezeli mash ponad 16 lat to nie zalapiesz sie jush do high school tylko musisz isc jush do collage-ium
zanim zlozysz poadanie do college , pamietaj o wszytkich papierach i zameldowaniu w uk, jesli wybierzesz tzw. college'u niezalezne to musisz też sie liczyć z kosztami za kursy, pocztyaj sobie na tej stronie http://www.britishcouncil.org/pl/poland-education.htm
to w anglii za darmoche ucza tylko do 16 roku zycia>?!
dzięki wielkie za info
Temat przeniesiony do archwium.