wycieczka do USA - pytanko

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,
za jakiś czas mam krótki wyjazd do USA i będąc tam chciałbym się zaopatrzyć w pomoce naukowe które po powrocie będą mi służyć do nauki angielskiego na kolejne lata :)
Czy opłaca się tam kupować literaturę np. powieści Grishama? Z tego co patrzyłem w necie to ceny książek są tam porównywalne (a nawet wyższe!) do tych u nas więc nie bardzo widzę sens kupowania w USA.
A jak przedstawia się sprawa z materiałami stricte edukacyjnymi czyli słowniki, podręczniki etc. ?
Co byście jeszcze doradzili, w co warto się tam zaopatrzyć?

Paweł
Generally - books here are quite expensive unless you get them on sale (\"Barnes & Noble\" for instance is one of the biggest chains and normally it\'s really expensive but they always have some sales and you can score some bargains there - similar at \"Borders\") or in some special discount stores (\"Half-Price Books,\" \"75% Off Books\").

To get an idea about prices - Amazon.com will be a good gauge; their prices are similar to what you\'d pay in regular bookstores.
troche inna rada...
jesli kupisz jakiekolwiek ksiazki za granica i bedziesz je przewozil w walizce to sie przygotuj na to, ze moga Ci ja otworzyc i sprawdzic. Ja kiedys przywiozlam sporo kryminalow, rozmiescilam je rowno w walizce...no i na szczescie nie zamknelam na klodke tylko zwiazalam zamek sznurkiem. okazala sie, ze otworzyli walizke ale nie rylli w calej tylko doszli gdzie ksiazki byly. pewnie na rentgenie wygladalo jak paczki narkotykow albo czego innego bo te ksiazki wszystkie byly takich samych rozmiarow, hi-hi
;)

« 

Pomoc językowa

»

Inne