wyjazd-praca , biuro ? - w ciemno ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam ,
Planuje wyjechac jakos w lutym albo marcu , i mam kilka pytań :

1. Odnosnie wyjazdu , jak najlepiej dojechać - dolecieć (wrocław)? jakie linie , co tansze i pewne ... oczywiscie wygoda tez wazna.
2. Praca , lepiej zainwestować w biuro jakies i miec wszystko z głowy ? Czy lepiej liczyc na siebie , wziasc pieniedzy tak na dwa-trzy miechy i szukac samemu ? (co bardziej opłacalne -mi sie wydaje ze to 2gie ).

Dodam ze wyruszam z Kobieciną swoją, wiec we 2jke mam nadzieje bedzie łatwiej.
Rowniez planuje jakies nieduze miasto , tzn . tak do 100tys mieszkańców.
Język znam na tyle by sie dogadac (tak mi sie wydaje :) jeszcze podszkole).
Jednak najwazniejsza praca , czy znajac jako-tako ;] jezyk , biegając z CV gdzie tylko sie , ile tylko sie da ... sa duze szanse powodzenia ??
Jechać zimą , czy pod koniec ?

... szczerze mowiąc i tak wyjedziemy ;] ale wole zapytac , by chociaż ciut wiedziec.
Ja ci powiem tak. Styczeń jest miesiącem chwilowego zastoju, jak to po świętach. Wejdź na stronę http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/index.html jest to srtona angielskiego urzędu pracy - znajdziesz tam wiele ofert.
Z Wrocławia oczywiscie najtaniej Ryanairem.

Zdecydowanie lepiej to drugie. Jednak niektorzy lubia isc na gotowe. Mozna tez isc na kompromis - jechac przez biuro i od razu szukac czegos samemu.

Im mniejsze miasto, tym mniejsze szanse na znalezienie mieszkania na krotki okres czasu.

Jechać w marcu.

« 

Studia za granicą

»

Pomoc językowa