Egzamin SAT - tylko specjaliści.

Temat przeniesiony do archwium.
Nie wiem od czego zacząć, postaram sie nie wprowadzać tutaj 'za dużo' chaosu.

Od sierpnia tego roku będe uczestnikiem programu 'rok szkolny w USA'. Oznacza to, że trafię do dwunastej (ostatniej) klasy high school, który konczy się zazwyczaj egzaminem podsumowującym SAT. Agencja z której bede korzystał, nie wiem jeszcze dokładnie gdzie ja trafie, do jakiej rodziny, itp. Tym samym nie jest wiadome do jakiej high school trafie, a konkretnie czy dana high school będzie umożliwiała zdawanie egzaminu SAT obcokrajowcom. Tutaj pojawia sie problem, ponieważ ja na 100% chce zdawać ten egzamin, podkreślam że chce go zdawać w USA. Teraz załóżmy tą pesymistyczną wersje, że trafiam do szkoły która nie dopuszcza mnie do zdawania tego egzaminu SAT lub do szkoły która działa w systemie punktowym (zrezygonowała z egzaminu SAT, liczy punkty uzyskane w klasach 8-12 i sumuje je), co wtedy? Czy moge napisać list do 'kogoś tam' np. departament stanu?

Potrzebuje pomocy osób doświadczonych, które wiedzą conieco o tym ich systemie nauczania, albo może mają spis szkół które dopuszczają obcokrajowców do dawania.

[gg]
email: [email]

Czekam z niecierpliwością na pomoc i rady.

PS- wiem, że w Gdańsku jest szkoła amerykańska, którya umożliwia zdawanie egzaminu SAT, ale podkreślam, że ja chce za wszelką cenę zdawać ten egzamin w Stanach Zjednocznonych.
Nikt nic nie wie? ;(
Mam do Ciebie pytanie, w jaki sposób dostałeś się do tego programu? ;) z góry dzięki za odp :)

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe