czy dostane wize mimo zlamania regulaminu??

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie.Otoz przyjechalam do USA,jako au pair.Rodzina okazala sie dosc nieprzyjemna,wiec postanowilam przeprowadzic sie do mojej siostry...host family mysleli,ze wracam do Polski(ja tez tak jeszcze myslalam),jednak zostalam w stanach...zaczelam prace...poznalam chlopaka...4.lipca konczy sie moja wiza,wiec wracam tydzien wczesniej...wedlug zasad nie zlamie regulaminu,gdyz wroce do kraju przed data wbita w wizie...ale czy nie maja oni przypadkiem informacji w ambasadzie,ze skonczylam program wczesniej???
Moze nie powinnam oddawac bialej kartki?czy to cos da?
Chodzi o to,ze w pazdzierniku mam zamiar tu wrocic.Moj chlopak jest Amerykaninem i nie mamy innej mozliwosci na wspolne zycie...mam 21lat.Chce rozpoczac studia.Moze nawet w USA.Czego powinnam sie zaczepic?Decyzja jest podjeta.Wracam do Polski,ale po kilku miesiacach wracam do usa.Co powinnam zrobic,by ponownie dostac wize?Czy jesli napisze,ze chce odwiedzic siostre z rodzicami(w marcu wziela slub i teraz mozna powiedziec w jakis sposob jest legalnie) .Czy jest jakas szansa?pomozcie mi prosze.To bardzo wazne,a nie wiem,co robic...dzieki z gory
hej.
Cos o tym wiem, więc tak .... jeśli byłas au pair i podpisałaś z agencją kontrakt na rok, nie ma możliwoście żebyś zrezygnowała z programu i dalej przebywała legalnie w USA (chyba że "legalnie" zmieniłaś status). Urząd imigracyjny śledzi każdy twój dzień pobytu w stanach. To, ze masz siostrę, która wyszła za amerykanina nie ma dla konsula większego znaczenia (to czy ona jest legalnie czy nie -nieważne - większe znaczenie ma sam fakt posiadania rodziny w stanach) Zresztą sprawa dotyczy ciebie, nie jej. Każda osoba z rodziny na terenie stanów zmniejsza twoje szanse. Jedyne co ci pzosotaje to ślub :/ ale z tego co wiem, to tez nie najlepsze rozwiazanie albo modlenie się ze konsul będzie miał dobry dzień i da ci możliowść powrotu do usa. Pamietaj, ze otrzymanie wizy to bardzo indywidualna sprawa i nikt ci nie powie jakie są twoje szanse. Sama znam parę osób które wizy otrzymały a wydawało się że ich przypadek jest beznadziejny.Spróbowac zawsze mozesz. Ja też wracam niedługo do stanów :-))

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa