Peterborough - jak Wam się tutaj mieszka ?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć,
jestem tutaj od 3 tyg. z rodziną, na razie próbuję się zaaklimatyzować...
Napiszcie jak Wam się tutaj mieszka, jakie ciekawe miejsca polecacie, co Wam się tutaj podoba... bo jak do tej pory to w większości tylko z narzekaniem się spotkałam :/ Chętnie poklikam o wszystkim i o niczym ... :) Pozdrowienia.
Podbijam :)
Nie ma tutaj nikogo z Peterborough ??????????
Mieszkam w Peterborough od roku.Nie bede narzekac,to nie ma sensu.Jesli podoba ci sie to miasto ,ludzie i praca,to ok.Planuje juz wyjazd z Anglii do Danii.Na poczatku Anglia byla super, myslalam nawet, ze zostane tu na zawsze,ale brak mozliwosci awansu,zmiany pracy na inna ,lepsza,na jakikolwiek rozwoj nie ma co liczyc.Nie zarobisz w Peterborough wiecej funtow jak ok.1000,pracujac fizycznie,nawet w nocnych zmianach.Kasjerka w banku zarabia 200 funtow tyg.,z bardzo dobrym angielskim.Slabo placa.Koszt zycia jest wysoki,dom na Hampton (bez grzyba,wilgoci,bez mebli,nowy ,czysty to koszt z oplatami ok.8[tel]funtow co m-c.).Nie duzo zostaje,zwlaczsza,ze masz do utrzymania drugi dom w Polsce.Nie wiem jak jest w innych regionach Anglii.Peterborough nie jest juz dla mnie godnym uwagi miejscem do pozostania na stale.

»

Pomoc językowa