Czy znajde prace za granicą,mając w ręku papierek!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Na początku nowego roku planuje wyjechać za granice do Irlandi lub Angli.
Mój zawód to monterelektronik zasadnicza zawodowa,moje umiejetnosci to przedewszystkim elektronika ,elektryka,mam uprawnienia na Operatora wózków jezdniowych spalinowe i elektryczne itd,mam jeszcze uprawnienia na magazyniera,i mam uprawnienia na elektryka z uprawnieniami Sep.......i przedewszystki komputery wszystko co znimi zwiacane!
Czy majac w tych dziedzinach doświadczenia znajde prace,podkreslam że jeszcze nigdzie jako elektryk nie pracowałem i jako magazynier też.
Ale papiórek mam i wiedze tez z tych dziedzin mam!Pracowałem już jako instalator elektryczny i sprzedawca rtv/agd i jako przy produkcji lini cukru na magazynie!
Chciałbym aby praca była wmiare płatna dobrze.Jezyk angielski słabo znam,i niemam znajomych zagranicą a wiem że to podstawa mieć,zapewne jak bym umiał w stopniu komunikatywnym angielski to bym mógł jechać na czarno!

Więc czy jechać niewiedząc co mnie trzeka i jakie stronki z agencjami polecacie w takich dziedzinach żeby nie zostac wyjeba.. w kosmoc przez agencje!
pozdrawiam!
Papier raczej niewiele znaczy, dobrze miec, ale najwazniejsze jest doswiadczenie. Szkoda ze nie pracowales nigdzie jako elektryk. Zalap sie na te 2-3 miesiace gdzies a potem zawsze w CV mozesz "przemilczec" dlugosc doswiadczenia

Uprawnienia na wozek ok, moga sie nawet przydac, ale bez znajomosci jezyka nie znajdziesz dobrej pracy. No chyba ze masz duuuzo szczescia.

powodzenia
Tak myślałem że musiałbym się załapac na 3msce do pracy jako elektryk lub mnagazynier itd bo uprawnienia dopiero co zrobiłem i mam je od tygodnia.
A praca mnie interesuje albo sam elektryk do 1Kv ,lub jako na magazynie rozładunek załadunek wózkiem sprzętu jakiegoś elektronicznego i pracowanie przynim fizycznie,taka praca mi się marzy hehe:)no z tym angielskim to bym musiał podszlifować bo ciężko z nim jest w moim przypadku!

To w internecie gdzie najlepiej szukać ofert pracy takie sprawdzone!
Dziękuje za wszystkie odp!!!
sprobuj na stronach FASu (irlandzki odpowiednik posredniaka)
mozesz poprobowac tez www.jobs.ie
i inne takie

ale raczej lazenie od przedsiebiorstwa do przedsiebiorstwa i pukanie do drzwi cie nie minie niestety

poczatki sa trudne, przygotuj sie ze pierwsze miesiace beda bardzo trudne

jak nie znasz wcale angielskiego a nie masz znajomych na miejscu to przemysl sprawe, lepiej pol roku poczekac, poduczyc sie, zdobyc doswiadczenie i wtedy wyjechac

jak juz sie zdecydujesz to probuj szukac mieszkania/pokoju z polski, bo za 4 dni hotelu zaplacisz jak za miesiac w wynajetym pokoju a spanie na lotnisku to zadna przyjemnosc (daft.ie)

na poczatku nie badz wybredny, wez cokolwiek, lepszej pracy mozesz poszukac potem (no chyba ze masz 3k e na wyjazd, ale takie rzeczy sie raczej nie zdarzaja :)

wez tez pod uwage to ze WB i Irlandia jest juz zdrowo nasycona ludzmi znalezienie pracy nie jest takie latwe jak kilka lat temu

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie