Witam wszystkich,
jestem obcnie w klasie maturalnej od roku byłem zdecydowany na studia na SGH jednak ostatnimi czasy coraz bardziej marzy mi się dyplom uczelni w UK. I tu zaczyna się problem...
W obecnym roku szkolnym nie mam już raczej szans na miejsce w LSE a ta uczelnia najbardziej mnie interesuje. Przygotowywałem się do polskiej matury i startu na SGH gdzie miejsa właściwie jestem już pewny jednak że wcale nie mam wielkiej ochotu studiować tam ;/ . Szukam alternatywnych możliwości znalezienia się na LSE i jak narazie widzę 2 wyjścia:
- zacząć studia na nieszczęsnym SGHu i po pewnym czasie przenieść się na LSE o ile jest to wogóle wykonalne. Nie wiem nawet jakie wymogi musiałbym spełnić...
- darować sobie ten rok i przygotowywać się do egzaminów w przyszłym roku mając nadzieję na pozytywne rozpatrzenie mojej aplikacji. Jednak wtedy tracę rok z życia nie mając gwarancji ze coś to da, chociaż gdybym wiedział dokłądnie co i na ile mam zdać byłbym w stanie zaryzykować.
Jeśli chodzi o język, zdałem kilka lat temu FCE obecnie przymierzam sie do zdawania CAE bądź poczekania i zdania CPE z któym również dość dobrze sobie radzę. Muszę jednak trochę czasu poświęcić na wymowę i akcent gdyż to jest moją najsłabszą stroną na chwilę obecną.