Byłam AU PAIR

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 60
poprzednia |
cześć !!!
Właśnie wróciłam z au pair , więc jak macie pytanka to chętnie odpowiem.
Hej!
A w jakim kraju byłaś?Może w Hiszpanii?
Hej chcialabym sie dowiedziec kilku rzeczy o au pair, moj numer gg to 2378270, prosze napisz...
Ja bylam w Usa na 12 miesięcy i później na 4 miesiące we Włoszesz. Ale Włoch nie polecam bo dzieci są tam bardzo rozwydrzone. Nawet nie sluchają rodziców a co dopiero au pair. Jednak sam program bardzo polecam !!! Można zwiedzić kawałek świata , poznać wielu znajomych i przede wszystkim zwiedzić najlepsze centra handlowe;) A jeśłi chodzi o rzstroje nerwowe to podczas pobytu jest ich wiele - ale da się je znieść ;)
Miało być we Włoszech
czesc!!ja również chciałabym się dowiedzieć od ciebie kilku rzeczy na temat au pair w USA.Skontaktuj się ze mną jeśli możesz,mój nr [gg] .z góry dzięki.czekam na wiadomość!!!
Nie mogę Cie na gg zneźć - do E
PISZĘ DO WAS NA GG ALE WY NIE JESTEŚCIE DOSTĘPNE ;) KIEDY CHCECIE POGADAĆ ??
hej!Ja wyjeżdżam jako au pair w maju znam już rodzine (na szczęście to polsko-brytyjska rodzina).2 razy w tygodziu pisze maile do nich i nie mam już pomysłów o co jeszcze mogłabym się ich zapytać.Jeśli masz jakieś propozycje, prosze napisz.
Ja mam jeden pomysl;) trzeba pisać prawdę i jak masz obawy - powiedz im!!! Najlepiej się pytać o dzieci bo wtedy wiedzą ,że jesteś zaangażowana w au pair:) ZApytaj o hobby rodziny i nawyki , oraz szczególne wymagania wobec CIebie , zapytaj też kiedy będziesz miala wolne ....
hej. mam zamiar pojechać jako au pair do USA. chciałabym uzyskać kilka info od ciebie na temat programu, organizacji, biura itp. Jak możesz skonataktuj się ze mna na gg. Mój nr 1424536. Jestem czasem jako niewidoczna ale się odezwij. Pozdrawiam
Mam pytanko, Czy w USA jest możliwość uzyskania FCE ?
hej! mozesz mi napisac jka powinien wyglądac taki list do Host Family! za każdą radę będę wdzięczna...:)
W liście najlepiej napisać o sobe ;)
-kim jesteś
-czym się zajmujesz
-dlaczego chcesz być au pair
- kilka słów o swojej rodzinie
-kilka słów o Twoim doświdczeniu nad dziećmi
Ogólnie list musi być napisany na ok. 1,5 kartki kancelaryjnej
Ja rowniez bardzo chcialabym zostac au pair i wyjechac na rok do USA. Mam tylko male pytanko. Chodzi mi dokladnie o doswiadczenie nad dziecmi. Czy sa jakies kryteria? Czy ono musi byc w jakis sposob udokumentowane?
Z jakiego biura au pair wyjechalas do USA?
Ja jechałam z orgazniacji www.iapo.org i tam trzeba wyszukać ich pratnera w Polsce
http://www.iapo.org/partner/index.asp
Wtedy nie płacicie kasy za pośrednictwo.
Więc z tym doświadczeniem najlepiej zrobić tak :
idzcie do przedszkola i zapytajcie czy mogłybyście bezpłatnie pomagać bo zależy wam na 200 godzinach doświadczenia nad dziećmi.
Plus jest taki że macie świetne referencje a oni darmową siłę roboczą. Można jeszcze od znajomych wziąść dodatkowe referencje ale później ktoś z biura dzowni i pyta czy to prawda więc trzeba uwarzać co się pisze;)
Organizują oni też wyjazdy dla AU PAIR z doświadczeniem??
nie mam pojęcia, jak wyjeżdżałam nie miała doświadczeia więc nie interesowało mnie to za bardzo;)
Powiedz ile udalo Ci się przywieźć do Polski $ $ $ ???
No nie przywiozlam za wiele $$$ ;) bo wolalam stracić kasę na ubrania .... na au pair kokosów nie zbijesz. Warto jednak jechać żeby języka się nauczyć i fajnie spędzić rok.
Hej!!
Bardzo chcialabym pojechac jako Au Pair do Angli na cale wakacje!! Ale jest jeden problem...
...18 lat skoncze dopiero w grudniu :-( Czy to przeszkadza w takim wyjezdzie?? Czy moze mi ktos podać jakies stronki zaufanych biur w polsce??
WIesz co też kiedyś chciałam jechać na wakacje i miałam 17 lat. Szukałam możliwości bycia au pair ale nie wyszło. Jedno biuro wzięło pieniądze i obiecało wyjazd,a pieniądze straciłam a wyjazd się nie odbył.Ale powodzenia życzę;)
hehehhe...smiesza mnie te historie o tym jak to ludzie naprzywozili pieniadze ze Stanow po programie au pair. MOj rok byl niesamowity, NIESAMOWITY! mIalam cudowna rodzine, mialam samochod z nielimitowana benzyna, za ktora placil moj host, mialam komorke za ktora on placil i nie martwilam sie o gigantyczne czasem rachunki, mialam swoja karte kredytowa od nich, na zakup (jedzenie, dodatkowe potrzeby) i jeszcze mi placili moje regulaminowe 140$ i zaoszczedzilam raptem 1000$. Ale takiero roku nikt mi nie wymarze z pamieci. Kazdemu polecam wyjazd jako au pair, jesli tylko potraficie zaakceptowac wady innych, pamietajac jak wy mylicie sie kazdego dnia...
a ja przywiozlam PRAWIE 100 $ :)
ale co sie nazwiedzalam to moje....
ehheh to ja byłam lepsza bo przywiozłam 50 $ heeh. No ale za to miałam zapas ubrań na najbliższy rok;)
Powiedźcie mi ile mniej więcej zajęło Wam przygotowanie dokumentów??
To ile czasu zajmie Ci kompletowanie dokumentów zalezy od CIebie. Ja kompletowalam dokumenty ok. 2 miesiace razem z wiza.
ja 18 koncze w styczniu i tez w te wakacje strasznie chcialabym gdzies pojechac jako au pair. prosze o jakis kontakt na mojego maila. wszedzie gdzie czytam jest napisane ze trzeba miec skonczone 18 lat. prosze o jakas pomoc.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 60
poprzednia |

« 

Szkoły językowe