sa tu operki z HOLANDII?

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 117
Hejka.Jestem od tygodnia w Holandii jako aupair.Mieszkam w Heerlen niedaleko Achen, ja to zaøatwialam przez bioro i jak na razie jestem bardzo zadowolona.Mam super rodzinke i jak na razie fajnie sie bawie.Zalatwialam to przez Au-pair Anya - znajdziesz ich strone w necie i to oni wszystko mi zalatwili, ja tylko zdecydowalam do ktorej rodziny chce jechac.Trwalo to wszystko ok miesiaca.Pozdrawiam serdecznie i daj znac jak Ci poszlo.
Co prawda jestem tu krotko ale nie moge sie z Toba zgodzic. Jak mozesz cos takiego mowic o wszystkich holendrach. Moze akurat Ty trafilas do takiej rodzinki ale ja o mojej nie moge zlego slowa powiedziec. Sa bardzo otwarci i zyczliwi a ich dzieci to najwieksze skarby. W zupelnosci nie moge sie z Toba zgodzic.Tak jak mowie moze Ty wlasnie trafilas do jakiejs zwariowanej rodzinki ale nie mozesz tego mowic o wszystkich holendrach bo jest to krzywdzace
dziewczyny! szukajcie sobie rodzin na wlasna reke! idioci trafia sie nawet jak przez najlepsze biuro zalatwisz! juz to przerabialam w niemczech! a wiec szkoda tych 800 zl!trafilam na psycholi,druga rodzina okazala sie nie lepsza! powod- zazdrosne o swoich mezusiow niemry!!!! mozesz bys mila , grzeczna ,wszystko robic a i tak jest zawsze cos nie tak! jakos to przezylam, bo chcialam zostac;) w niemczech jest super! polecam kolonie@!aachen tez ok,moj ex stamted byl wiec sobie pozwiedzalam:) super imprezy,boze tesknie za tym:)))))) to au pair wciaga i tym razem ruszam do holandii! jedzie ktoras z was w styczniu? moze jakies kobitki z kujawsko-pomorskiego? dajcie znac! buzka:)
hej ja jestem aupair od 6 miesiecy w Oudewater-jest to miedzy Gouda i Utrecht, takze czesto bywam w Leiden u moich polskich znajomych. kntakt email [email]
A moze tak jakas wspolna impreza operkowa:)))) W jakimklowiek miescie, w dogodnym termine.... Ktora z Was bylaby chetna??? Mogloby byc fajnie, jakby tak przynajmniej czesc au perek z Holandii zanalazlo sie w jednym miejscu i razem pobawily;)
Pozdrawiam wszystkich:)
no ok powiedzmy ze bede szukac rodziny na wlasna reke ale jak mam to robic ? gdzie moge znalesc jakas strone z ogloszeniami czy cos takiego.... monika masz moze jakiegos linka albo cos ?? daj znac albo napisz mi ocb... pozdrownia jak juz tam bede na kazda impreze tez bede chetna!!! pozdro600 cmok dla wszystkich operek :*
aha i jak myslisz jest mozliwosc ze znajde rodzine z aachen ??
dzieki za pomoc :* pozdrawiam i mysle ze do zobaczenia niedlugo w aachen masz u mnie piwo :)
Hej nom ja tez przeżywałam koszmar z rodzinkami w Holandii i tez jestem za szukaniem rodzin na własną rekę!Teraz tez bardzo chciałabym wyjechać do Holandii bo to bardzo piękny kraj jeśli ktoś zna jakieś stronki gdzie mozna znaleźć rodzinke proszę o [email]
Ja bylabym chetna bo jak na razie to nie mialam czasu poznac kogokolwiek bo przez ostatnie dwa tygodnie jak tu jestem to moja rodzinka wyjezdza w coraz to ciekawsze miejsce - korzystam bo mnie zabieraja ze soba :) mieszkam w okolicy zapomnianej chyba przez biura au-pairskie,niedaleko Acheen.
ja w holandii od miesiaca zdazyam sie zaklimatyzowac co tydzien na imprezy rodzinka naprawde suuuper a przede wszystkim wyrozumiala i otwarta z checia pogadam po polskiemu czekam na kontakt [email] badz [gg] jestem z okolic arnhem blizej niemieckiej granicy
dokladnie heelweg czekam na kontakto malgosia czy ty daleko ode mnie???
No dosc daleko,co prawda tez przy granicy niemieckiej ale po poludniowej stronie, na samym koniuszku niedaleko Mastricht. Szkoda bo wyskoczylybysmy na jakies piwko :) powiedz mi tak przyokazji uczeszczasz na jakis kurs czy cos takiego??ile Cie to kosztuje i wogole jakies informacje podaj.Dzieki z gory.
no kurs dopiero zaczne rozmawilam z moja host family ale oni go oplacaja :D
ja tylko bede sie uczyc pozdrawiam ;)
Heyka czy sa tu jakies operki z den haag nudzi mi sie czasem bo nie znam za duzo osob jak komus tutaj tez to prosze o kontakt [email]
pozdrawiam
hey ja jestem prawei z utrechtu! moj mail [email]
hey! niop ja to pod utrechtu jestem! niop i jak dlugo w holandii?
hej, ja od kilku dnii jestem w amersfoorcie....ktos moze z okolic??
moj mail:
[email]
pozdrawiam
http://www.aupair-world.net/

tez tak mowie,dajcie sobie spokoj z biurami,zadnej to gwarancji nie daje,musisz miec setke papieroow od lekarzy (chuye muje dzikie weze) placic za to musisz i czekac nie wiadomo ile....jak masz leb na karku to sobie sama wszystko zalatwisz..tylko trzeba stawaic ostro warunki...przez ta sttronke jak znasz angielski albo holenderski(czasem sie zdarzaja tacy co rowniez niemiecki) to dogadasz sie perfekto z rodzinka i bedziesz miala co chcesz..tylko mowie twardo stawiac warunki...przez ta strone sama sobie wybierasz rodzine,a jak sie dobrze zareklamujesz to mniejwiecej z 6 czy siedem telefonnow na tydzien od roznych rodzin mozesz dostac(nic nie kosztuje i ja zalatwilam w tydzien czy poltora)...wiec jest w czym wybierac...ja zadowolona jestem,siedze pod den haag w wassenaar,wiec jak ktos tez gdzies w okolicy(leiden,haga) to maila piszcie...pytania ewentualne tez [email]
heja! A jestem w Schipol (20 km od Amsterdamu) od miesiaca... I bardzo chetnie poznalabym kogos bo strasznie sie nudze... Moj e-maila: [email]
aha moje [gg] :)
Cześć!

Jak ktoś poszukuje pracy jako au pair w holandii, piszcie do mnie.Moj mail: [email] lub na [gg] .Pozdrawiam wszystkie au pairki!!!!!
Czesc
Mieszkam w Purmerend, ok 20 km na polnoc od Amsterdamu, moze sa jeszcze jakies inne operki niedaleko chetne sie spotkac?

[email]
A ja jestem obecnie w Den HAAG i chetnie poznam operki z okolicy:)
wiec jak tez macie ochote powiekszyc grono znajomych piszcie [email]
buziaczki
SIEMKA JA MIESZKAM W HILVERSUM odezwij sie nr [tel]Patryk buzka pap pa!!
czesc dziewuchy..
jestem w wassenaar jak juz gdzie s o tym pisalam..czyli blisko miast jak haga rotterdami leiden...
od wrzesnia mam do oddania swoja rodzine [zaznaczam w dobre rece ;]
jesli chcecie wiecej info piszcie na [email]

oczywiscie koszt posrednictwa jest zerowy,oferuje info na temat rodziny pomoc w zalatwieniu wszystkiego co potrzebne dobrą rade i wiele wile innych ciekawych rzeczy...pozdrawiam
czesc any ja wsumie z wassenaar ale jak mnie nuda przycisnie to wsiadam na mojego roadmastera i jade do hagi wieczorem...
wiec jakby co..to wiesz
Poszukuje znajomych au pair mieszkajacych w Goes w Holandii lub w okolicach
hej!au pair w holandii jest bardzo duzoo,hehe praktycznie w kazdym domu:) wiem bo sam ania jestem juz prawie 2 lata.takze nic sie nie obawiaj na pewno poznasz wkrotce poznasz nowe osoby trzymaj sie!
Ja jestem w rijnsburgu od tygodnia i szukam kogos dopogadania i wyskoczenia czasem na piwko lub jakas imprezke jak cos zostawiem numer [gg] moze jest ktos wystarczajaco blisko z polski
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 117

« 

Pomoc językowa

»

Praca za granicą