Telefony do PL z USA

Temat przeniesiony do archwium.
Ja z takim pytaniem czy ktos sie orientuje jak mozna tanio dzwonic z USA do PL, czy sa jakies specjalne numery, albo jakie karty oplaca sie kupic chociaz tak na poczatek aby zadzwonic ze sie dolecialo, z gory dzieki
hmmm na stacji benzynowej luz na przykład w sklepach sieci walgreens i wielu inncy miejsacach znajdziesz karty za 5 $ lub 10 - roznie to z zzeraniem tej kasy ale jak chcesz dzownic by powiedziec, ze zyjesz itp, a tak juz na dłuzsza mete to polecam zamawianie kart ze strony www.nobelcom.com - i tam wybrac karte hello poland za 20$ jest 12 h i 25 minut - naprawde sie opłaca tylko, zeby zamóic trzeba miec konto w banku bo zamawiasz płaca karta :) - ale moze to dla ciebie zrobi host rodzinka pozdrawiam
To jest wlasnie ten problem, ze obiecuja jedno, a potem zzera drugie, na niekorzysc oczywiscie. Mozna jeszcze taniej. Na przyklad www.dgtelecard.com sprzedaje dobre karty. Na niektorych za $5 mozesz gadac przez 6 godzin, powaga. Duzo jest stron, z ktorych mozesz kupic karty telefoniczne. Uwaznie jednak czytaj, co kupujesz i w miare mozliwosci uzywaj lokalnych numerow dostepowych.
Ja kupuje super karty za 5$ i moge gadac 6 godzin z Polska. Tylko te karty dzialaja tylko w New Jersey, Philadelphi i chyba w NYC. A jedyne miejsce gdzie mozna je kupic to polskie dzielnice np. w Phili. Choc mysle ze w kazdym Stanie gdzie sa polskie dzielnice znajda sie takie karty.
Widziałem mniej więcej przed miesiącem na poczcie (Warszawa 121) słuchawki z mikrofonem za 39 zł. W zestawie była karta umożliwiająca rozmowy z USA znacznie taniej od połaczenia przez TP SA. Komplet kosztował 39 zł. Nie byłem zainteresowany tym tematem, dlatego nic więcej nie mogą napisać.
Wielkie dzieki, zaraz se to przepisze i pozniej pewnie skorzystam, a wiecie może przypadkiem jak to jest z tel komorkowymi, bo nasze ponoc tam numery nie dzialaj, czy sa jakies takie tansze, i ktore sa najlepsze??,
Jak chcesz z komorki dzwonic do Europy to musisz miec trzyzakresowy aparat, inaczej nie da rady. Takie normalne obejmuja tylko Stany Zjednoczone, no i jak dobrze idzie to jeszcze Wyspy Dziewicze albo Puerto Rico, do Polski bardzo nie zadzwonisz. Poza tym roaming chyba by Cie zezarl, bo ceny za takie miedzykontynentalne polaczenia z komorek sa kosmiczne. Naprawde lepiej zainwestowac w karte z pinem. Jak trafisz na dobra i przeliczysz na zlotowki, to okazuje sie, ze minuta rozmowy z USA do Polski wychodzi taniej niz minuta polaczenia lokalnego w nocy... Niezly paradoks, nie? Ale tak jest.

A jezeli pytasz o komorki w Stanach to nawet nie jest tak zle. Jest kilka roznych sieci, niektore maja dosc dobre oferty. Zalezy ile chcesz dzwonic, bo smsy to malo kto tu wysyla. Jest na przyklad oferta, ze za $40 masz nieograniczone rozmowy na cale US, niezaleznie od dnia czy godziny. Przyjedziesz na miejsce, popytasz znajomych, poszukasz na necie i na pewno znajdziesz cos dla siebie.
Mam pytanie czy za te 40$ to jest na umowe i jesli tak to na jaki czas...
Wiesz, nie wiem dokladnie jak jest z umowa, bo nie jestem w tej sieci. Wiekszosc operatorow ma tutaj umowy na 2 lata, w najlepszym wypadku na rok. Koszt zerwania umowy ok $150, zalezy od sieci. Tu masz stronke http://www.metropcs.com do tego, o czym mowilam w poprzednim poscie, sama sobie musisz poczytac co i jak. Nie wiem, czy dobrze pamietam, ale cos mi swita, ze Metro PCS to chyba bez umowy nawet jest. Ale jak chcesz wiedziec na pewno, sama poczytaj.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa