Temat przeniesiony do archwium.
Jak to jest z tym wiekiem do pracy jako Au-Pair w Europie?
Wszędzie pisze, że należy mięc 18 lat, nie wiadomo jednak czy mogą to być wakacje przed klasą maturalną czy trzeba byż juz po skończonym liceum...
Czy któraś z Was jechała sama lub zna kogoś kto jechał bez skończonego liceum (w tym roku kończe II LO), mając skończone jedynie 18 lat?

I jeszcze jedno pytanko:
czy któraś z Was wyjeżdzała z agencji ABI lub tej, której nie znam nazwy (ale znam jej adres stronki - http://www.au-pair.tennet.pl/ ). Nie wiem czy są godne zaufania...

Serdecznie proszę o odpowiedzi.
Z góry dziękuje :)
jezeli chodzi o wyjazd za posrednictwem firmy to raczej nie licz na to przed matura- z tego co wiem kazda au-pair wyjezdzajaca z firmy musi okazac swiadectwo dojrzalosci, lub zaswiadczenie ze studiow - czyli na jedno wychodzi
ale gdy chcesz wyjechac na wlasna reke to to czy masz zdana mature nikt nie sprawdzi i tu tylko bedzie problem czy rodzina bedzie chciala tak mloda au-pair, to wszystko
pozdrawiam i powodzenia :O)
jesli wyjezdzasz z agencji to musisz miec ukonczone 18 lat ( o maturze nic nie wiem), jesli sama szukasz w necie to raczej tez sa preferowane osoby pelnoletnie,niekiedy nawet po 22 roku zycia, ale to zalezy od rodziny, glownie jednak pelnoletnie ze wzgledu na prawo i wlasne lepsze samopoczucie po zostawieniu dzieci z osoba pelnoletnia. A Ty niebalabys sie zostawic dzieci z 16 latka?
hey- dziewczyna ma prawie 18! nie 16 :O) - do 16 to jeszcze czasem rodziny poszukuja au-pair
ale to prawda,dziewczyny - au-pair sa zazwyczaj po 20 ale spotkalam sie rowniez z 18 wiec ... to wszystko zalezy od szczescia!
ja wyjechalam prawie nie znajac jezyka .... mowili bedzie bardzo trudno a jednak po 1.5 mies od zlozenia dokumentow bylam juz za granica - takie jest zycie, jednym sie udaje drugim nie!- musisz sama poszukac rodziny bo przez biuro raczej przed 18 nie wyjedziesz - nie boj sie - to swietne doswiadczenie
pozdraswiam
a jak bardzo ci zalezy na wyjezdzie przed ukonczenie 18 lat to szukaj przez neta, wieksze prawdopodobienstwo znalezienia rodziny
hejka!! jesli jestes zainteresowana wyjazdem jako au pair to w miejscowosci w ktorej aktualnie mieszkam (bilthoven) jest rodzina ktora przyjelaby operke z polski ... tylko ze od stycznia:) koniecznie z polski bo dzieciaki rozumieja nasz ojczysty jezyk. Nc dziwnego zawsze mialy operki z polski:) jesli chcesz wiedziec wiecej to moje [gg] ps.. ja wyjezdzalam z agencji gdzie nie musialam okazywac swiadectwa dojrzalosci:) tylko numer dowodu... wogole polecam agencje AU PAIR CENTRUM ( na wejscie placilam tylko 100 zl, a juz po przyjezdzie do holandii, dokladnie po miesiacu wplacalam reszte czyli 550zl.. to sie oplaca)
ja wyjechalam nie maja nawet 18 lat, tylko ze na summer au pair...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa