Hejka! Jestem w drugiej liceum i planuję już od jakiegoś roku po maturze wyjechać na rok lub dłużej w ramach programu Au-Pair. Bardzo bym chciała aby ten wyjazd doszedł do skutku, czego oczekuję to podszkolenie języka, zastanawiam się nad kursem, przygotowującym do TOEFL (certyfikat umożliwia studia na londyńskich uczelniach), przeżyć jak najwięcej, kożystać z młodości, zdobyć doświadczenie w życiu na wsłasny rachunek i przywieść niezapomniane wspomnienia, póki co jednak jeszcze do tego daleko. Zastanawiam się nad skorzystaniem z usług biura ESPA. Prosiłabym o jakieś opinie na temat tego biura od was ;] Może doradzicie mi jakieś inne biuro? Przeczytałam wiele waszych opinii, dzienników i to wszystko tylko bardziej mnie determinuje w moim postanowieniu, za co bardzo wam dziękuję :* Chciałabym wyjechać do Londynu, ale nie tylko dlatego, że...to Londyn, czy dlatego, że kocham ten kraj, miasto, język itp itd nie o to chodzi (mimo wszystko nadal będę utrzymywać, że mój bocian musiał być wstawiony - nie zrozumcie mnie źle tu nie chodzi o rodziców, bardzo ich kocham). Będzie tam moja koleżanka, która ma w Londynie rodziców i tam będzie studiować, zawsze miałabym kogoś na miejscu w razie problemów z Host Family a wiem, że na nią zawsze mogę liczyć. Poza tym jak wiele z was wspomniało niejednokrotnie "nie zawsze jest kolorowo". Napiszcie na meila [email] lub poprostu komentarz pod tym postem. Będę bardzo wdzięczna.