Zmiany w rekrutacji na UŁ :(

Temat przeniesiony do archwium.
Czy widzieliście zmiany w rekrutacjni na filologię angielskią na Uniwersytetcie łodzkim? ja się tam wybieram i zobaczylam je dopiero dziś :(. Jak mozna zmienaić zasady rekrutacji na cztery miesiące przed maturą?Czy ktoś z Was tez się tam wybiera?Co myslicie o tych zmianach, czy sa pozytywne?Może ktoś chce pogadać na gg, moj numer 7079201
chodzi ci o zaostrzenie kryteriow? No wiesz ja pomimo ze mialam profa na B, nie dostalam sie tam dwa lata temu (tzn. kiedy byla jeszcze stara matura). Natomiast dzieciaki po nowej maturce mysla ze rzeczywiscie nawet ten ich poziom rozszerzony zaliczony srednio wystarczy aby sie dostac. Egzamin przygotowany przez UŁ był bardzo trudny i skomplikowany. Matura natomiast wydaje mi sie ze jest mniej wiecej na poziomie CAE, natomiast egzamin byl napewno wyzej i nie zawieral standardowych zadan typu egzaminacyjnych Cambridge. Dlatego tez nie dziwie sie ze wreszcie zrobili z rekrutacja porzadek, po zeszlorocznym zamieszaniu...
Ok niech sobie zaostrzają, ale to chyba niepowazne na 4 miesiace przed maturą. I z tego co widzialm to teraz w Łodzi są tylko studia dzienne licencjackie a magistra juz nie ma.
Musza jakos zrownac szanse dla osob ze stara matura i nowa. a 4 miesiace to duzo czasu:-) pozdrawiam.