drobne prace domowe?

Temat przeniesiony do archwium.
Jak to jest z tymi drobnymi pracami w domu? Tylko pomagacie hostom czy macie na głowie wszystko łącznie z praniem i gotowaniem ? Jeśli gotujecie, to dla wszystkich, czy tylko np przygotowujecie śniadanie dla dzieci?
to zalezy od rodzinki, naprawde z kazda rodzinka jest inaczej,
niektore au pair maja wszystko na glowie ( ale wlasnie nie trzeba sobie tak dac wejsc na glowe!!!!!!!!) a niektore maja naprawde tylko drobne prace, jak odkurzanie, sprzatanie po posilkach , czasem przygotowanie posilkow (czesto samo podgrzanie, albo naprawde proste rzeczy )

jak bedziesz rozmawiac z rodzinka, to okoniecznie zapytaj, czego oczekuja: zeby potem nie bylo ze masz myc okna w 10 pokojach, prac, prasowac i inne...
pozdrawiam
Ja jestem au pair i mam cale sprzatanie na glowie,pranie,prasopwanie.Jezeli chodzi o gotowanie to oni tu jedza przewaznie wszystko gotowe,jedynie wsadzic do mikrofalowki lub do pieca.Ja czuje sie jak sprzataczka u tej rodziny,ale zostaje tutaj tylko do 13 kwietnia.Zmieniam ich na inna rodzinke.Moja rada jest taka zebys nie wybierala pierwszej lepszej rodzinki,lepiej troche poczekac ,a miec rodzinke jakiej oczekujemy.Pozdrawiam Monika
Ja prawie nic nie sprzatam, tylko po sniadaniu, lunchu ze stolu, podloge mopem itp i raz na tydzien mam odkurzyc to i owo, a to moze dlatego ze mam 2 i 3 latke wiec przy nich jest troche roboty a jakby jeszcze oczekiwali odemnie gotowania i wiekszego sprzatania to powiedzialabym im zeby spadali na drzewwo

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa