czy sa problemy z wiza do usa jako operka??

Temat przeniesiony do archwium.
czesc wszystkim!czy sa tu na forum jakies au parki ktore dostaly odmowe wizy do usa?czy latwo jest dostac?prosze o opinie
hej

w piatek bylam po wize w warszawie, duzo formalnosci i strachu ale jest pokojnie. REozmawialam z ludzmi, niektorzy byli juz kolejny raz ale daja wszystkim, ja stalam w kolejce z dziewczyna która dostala wize jako au pair juz trzeci raz :) konsul byl prze milym mlodym chlopakiem, rozmawial ze mna po polsku zreszta jak z wiekszoscia chociaz mówia ze powinno sie rozmawiac po angielsku. Zreszta jak pojdziesz to dostaniesz... tylko nie klam w formulazu oni to wszystko moga sprawdzic i jesli masz kogos w usa to zaraz dojda po nazwisku :) a tak pozatym to jest milo ic nzasem sie nawet mozna posmiac :)
Hej ale mnie pocieszyłaś ja cały czas sie przejmuje tym ze nie dostane tej wizy, wielki dzieki.
Pozdrowionka
hej!
prawda ze prawie wszyscy dostaja wize. ale jednak przygotuj sie na rozmowe z konsulem po angielsku.ja i moje wszystkie znajome mialysmy rozmowe po ang.ale pytali tylko do jakiej czesci Stanow sie jedzie i co wiesz o swojej host rodzince.nic strasznego:)
powodzenia!!

« 

Pomoc językowa