czesc!
ja jestem wloszka i znalazlam prace jako au pair w stanach przez aupairserach.
punkt jest ze ani jedna agencia ma prawo skladac twoje papiery na wize!!! tylko, TYLKO ambasada moze to robic, nickt moze to zrobic dla ciebie!!!!
wiem ze dla polakow nawet jako turysta trzeba miec wize...a zeby pracowac to przynajmniej potrzebuje minimum wiecej nisz 4 mieszace zeby skladac na worker visa..
ja jestem totaj jako turysta, placilam sama bilet samolotowy i placa mi bardzo malo 50$.. ale tak idzie jeszli idziesz na czrano... pozatym jestem totaj zeby czwiczyc jezyk a nie zeby zarabiac
jeszly chcesz przyjszc totaj powarznie ze wszystkimi papierami muszis sie skontactowac z agenciami ktore w polsce zalatwiaja e pomagaja cie w formalnosci...
nie wiem jak to dziala bo jestem wloszka, ale w internecie na pewno znajdziesz jakasz agencie dla au pair w polsce...
ale pamietaj nigdy nie ufaj ci ktozy ci mowia ze trzeba kontactowac ich agencia, albo spytaja czy pieniadze...
i zawsze spytac "references" nawet jeszly trzeba zadzwonic w ich prace... i jeszli numer zaczyna z +44 70 To sa wszystkie ludzie z nigerii...
good luck! ;)
p.s. Sorky za moj polski ale musze go jeszce poczwiczyc troszeczke... :)