Au pair - USA lipiec-sierpień 2010

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |
Heloooł :)

Poszukuję koleżanek i kolegów, którzy planują w 99% wyjechać za rok do USA jako au-pair :)
Wiem, że na pewno znajdą się takie osoby koło marca, kwietnia, ale byłoby fajnie znaleźć kogoś wcześniej, razem złożyć papiery i wspierać się od samego początku, bo samemu to trochę ciężko :)
ja plnuje wyjaz na lipiec sierpien 2010. po wzieciu dziekanki. odpisz bo tez chciałbym zrobic to wspólnie..
Hej! Ja planuje wyjazd na 100% w sierpniu 2010:) Mam już nawet dokumenty złożone w Proworku miałam w tym roku pojechać ale niestety zawiesiłam wyjazd. Ale za rok napewno już ruszę na podbój USA.jak coś to moje [gg]
hey
ja rowniez planuje wyjazd w lipcu lub sierpniu 2010 , bylam juz au pair w usa przez 2 lata i teraz lecialabym 2 raz. z jakiej firmy planujesz wyjazd?
hmmmm zasatnawiam sie nad au pair in america gdyz duzo znajomych z niej wyjechalo i sobie chwali. Wczsniej bralam pod uwage Prowork ale teraz mowie im kategorycznie NIE!!!!!!!
Hej Dziewczyny :)
Ja wprawdzie zdecydowałam się na obóz, bo jednak myślę, że nie mam odpowiedniego podejścia do dzieciaków :D, ale zanim wybrałam przeglądałam mnóstwo ofert. Możecie zerknąć sobie tu http://www.aupair.aifs.pl/ - może i ta oferta au pair Was zaciekawi. Pozwodzenia i udanego wyjazdu ;)
ja bylam 2 lata z Cultural Care i teraz znowu planuje leciec z tej firmy. polecam
Jakie sa ograniczenia wiekowe jezeli chodzi o bycie au pair w USA???
Z tego co sie orientuje to do 26 lat....
Z tego co sie orientuje to do 26 lat....
uuups ...niestety to juz mnie ominie ,masz jakis pomysl dla bylej au pair w wieku 30lat ???z wieloletnim doswiadczeniem pracy z dziecmi ???
wiesz no chyba zostaja Ci tylko kraje Europejskie. Ja obecnie jestem w Anglii au pair i nie jest zle choziaz to kieszonkowe jest masakrycznie niskie....Slyszalam jeszcze o Australii ale to tez musialabys zalatwiac raczej prez strony internetowe.
dabadabadu ja planuję wyjazd do usa właśnie w lipcu-sierpniu 2010. Odezwij się na gadu! 7428675
hej! ja chce wyjechac w lipcu 2010 na trzy miesiace, z jakim biurem jedziecie? ile placicie za udzial w programie?
Nie ma juz wyjazdow wakacyjnych do USA, jak co to musialabys zostac min. rok. No chyba ze chcesz wszystko w ogole pod stolem zalatwic, ale w takim wypadku pytanie o biuro czy koszta jest raczej zbedne.
Hi, ja tez zamierzam pojechac do Stanow w przyszlym roku jako aupair tak w kwietniu lub w maju:) Tutaj masz moj nr [gg] jakbys chciala sie jeszcze skotaktowac:) pozdrawiam:)
Hej:)
Poważnie myśle nad wyjazdem około maja 2010 do USA jako operka....
Miło byłoby poznać kogoś kto też wtym czasie chciałby wyjechać...
dobrze powiedziane... w dwójke (lub więcej osób;p) zawsze raźniej...:)
jak co to pisz też na [gg]
:)
hey wszystkim!
a powiedzcie mi jakie mialyscie doswiadczenie? ja chcialabym wyjechac za rok jednak nie posiadam doswiadczenia i nie wiem czy jest to nawet mozliwe w moim wypadku ..a z tego co czystam ogl. to doswiadczenie jest raczej wymagane..
dzieki za odp. pozdrawiam
struska20 doswiadzcenie jest wmagane i moim zdaniem jezeli chcesz wyjechac za rok powinnas juz teraz zglosic sie do przedszkola, swietlicy szkolnej i nawet za darmo kilka godzin dziennie posiedziec z dziecmi. Albo poprostu weekendowe babysiting po kilka godzin wieczorem.Wiesz to ogolnie dla Twojego dobra bo dzieci na zachodzie sa mocno rozpuszczone i bardzo szybko sie nudza.A wlasnie do Ciebie czyli do au pair zadan nalezy bawienie z dzieckiem i spedzanie kilku godzin dziennie. Musisz znac rozne zabawy, gry, piosenki aby dziecko nie nudzilo z Toba i chetnie z Toba spedzalo czas. Wtedy i dziecko i rodzina goszczaca sa z Ciebie zadowlonii.Ja jestem teraz w Anglii au pair i moj 7 letni Max bardzo szybko sie nudzi i co chwile musze mu jaikes zabawy, gry wymyslac.I wczesniejsze doswiadczenie bardzo mi sie przydalo.
cześć;) ja również planuje wyjazd do usa jako au pair w maju/czerwcu 2010. poszukuje ludzi,którzy mają podobne plany.moje [gg] .pozdrawiam
hej :) Justyna- a ile (godzin) miałaś tego doswiadczenia ;) czy przedszkole chetnie przyjmuje takie osoby, które za darmo chca przebywac z dziecmi ? :)
Wiesz ja przez ponad rok opiekowalam sie dwojka dzieci wieku 5 i 8 lat. Przyprowadzalam je z przedszkola i szkoly i siedzilam z nimi od okolo 16 do 20 czasami dluzej. Jak chcialam wyjechac do USA to poszlam do przedszkoli sie popytac czy jest taka mozliwosc szczegolnie zalezalo mi na wieku od 2 do 5 lat bo z takim maluchmi nie mialam nigdy do czynienia.I na 5 pzedszkoli w ktorych bylam tylko jedno sie zgodzilo ale musialam im przyniesc zaswiadczenie o niekaralnosci. Chodzilam tam 2 razy w tygodniu po 4 godziny. Bardzo duzo z tego wynioslam. Lecz niestety moj wyjazd nie doszedl do skutku i wyladowalam w Anglii.Ale naprawde polecam...
o to sporo ;) ja niestety nie mam zadnych mozliwości w rodzinie,a ni w swoim srodowisku opiekowac sie dziecmi, pozostaje mi katolickie przedszkole w poblizu domu ;) ale swój wyjazd planuje na 2011r. to jeszcze trochę :)

czy ktoś z Was pracował może w stanie Waszyngton/Oregon? ;)

jak wygląda kwestia wypłacania kieszonkowego ? czy dostaje sie je co tydzien( w jaki dzien ?) :)
Wiesz nigdy nie bylam w USA ale slyszalam co nie co i stan Waszyngton a szczegolnie okolice Seatle sa podobno przesliczne. I warto tam sie wybrac. Widzialm zdjecia z Seatle bo moja obecna rodzinka z Anglii ubiegle wakcaje tam spedzila. I mnie ten rejon oczarowal, wiec jak bede jechac na au pair bede brala ten rejon pod uwage. O Oregonie nic nie slyszalam wiec nie pomoge.
Jezeli planujesz wyjazd za rok to spokojnie bez obaw doswiadczenie zdobedziesz...
tak,ja planuje wyjechać jak zrobie magisterke.Jestem na 4 i szkoda przerywać mi studiów.Dzięki za info o WA myslę,że w Oregonie jest równie piękna przyroda, ale jest troche cieplej :/ ja wole zimno i byc bliżej Kanady ;) a Ty kiedy wybierasz się do usa ? :) btw ja też mam na imie Justyna ;)
O jak milo moja imienniczka ja planuje wyjazd jak cos po licencjacie czyli za dwa lata:( Teraz mam dziekanke i operkuje w Anglii a wakacje chce spedzic w USA i zobaczyc czy ten kraj mnie oczaruje mysle nad CA ale czas pokaze.
hej, a czy ktos planuje wyjazd do USA w terminie styczen 2010? za posrednictwem prowork? Jak dlugo trwa proces rejestracji, kompletowania dokumentow itp?
hej,mam zamiar jechac na au pair we wrzesniu lb pazdzierniku.czy sa osoby planujace wyjazd w tym terminie?czekam na odpowiedz.
ja mam zamiar wyjechać do usa a najlepiej do NY... tylko teraz nie wiem czy zalatwić to przez biuro czy najlepiej samemu znaleźć rodzinke zeby nie płacic za pośrednictwo... co o tym myslicie?
>ja mam zamiar wyjechać do usa a najlepiej do NY... tylko teraz nie
>wiem czy zalatwić to przez biuro czy najlepiej samemu znaleźć rodzinke
>zeby nie płacic za pośrednictwo... co o tym myslicie?

Po Europie mozna sobie eksperymentowac i szukac rodzinki na wlasna reke. Jezeli chodzi o USA to jest kwestia wizy. Au pair wyjezdzaja na wizie J-1 i zeby takowa dostac to musisz isc przez agencje, nie dostaniesz jej jak bedziesz szukac rodzinki sama. Jak koniecznie chcesz szukac rodziny bez agencji to pozostaje Ci wyjazd na wizie turystycznej, a na takowej praca nawet jako opiekunka jest nielegalna, bo jak sama nazwa mowi jest to wiza turystyczna. Nigdy tez nie wiesz na ile Ci takowa wize wbija na granicy, podczas gdy na J-1 wszystko jest legalnie, masz opieke agencji i pobyt jest na rok, mozna dluzej. W dzisiejszych czasach, w dobie UE, nielegalne wyjazdy do USA raczej nie sa najlepszym pomyslem, wiec jak chcesz jechac jako au pair do Stanow to tylko przez agencje.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |