Czy napisał by mi ktos dialog z kolęgą

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1-30 z 74
poprzednia |
mam wielka prośbę do odwiedzających to forum nappisła by mi ktoś dialog rozmowa z kolegą potrzebuje to gdyż jestem bardzo cieńki z anglika a w dużej mieże od tego zależeć będzie moja ocena czekam na odpowiec i pozdrawiam
w dialogu ma się znaleść prośba o pożyczenie garnituru powód z jakiego pożyczam np bar maturalny przyjęcie rodzinne oraz wytłumaczenie że z garniturem nic sie nie stanie oddam go w nienaruszonym stanie
Jesli jestes "bardzo cienki", to niestety ale na dobra ocene nie zaslugujesz. Napisz sam, wklej do sprawdzenia i zacznij sie uczyc.
bardzo bym prosił ja jestem w 1 gim i angielski mam dopiero od września wiec niewiele wiem na ten temat a tu nauczycielka z dilaogiem wyjeżdża jeszcze raz proszę pomóżcie
Po co Ci garnitur na bal maturalny, przecięż jesteś w 1 gimnazjum.
buszujący :)
to tylko zadanie domowe :))
Czego to w tych gimnazjach nie wymyślą ;)
Hello
Hi
Can I borrow your suit?
Why do you want to borrow my suit?
I was invited to a wedding but I don’t have anything to wear.
Why don’t you buy your own suit?
I wish I could but I’m broke.
OK, just don’t do anything to it.
Don’t worry, I’ll return it to you in an intact state.
Good.
Thanks – I owe you one.

Na dwoje powinno wystarczyc.
>Na dwoje powinno wystarczyc.

za taki dialog to powinno sie dostac raczej wyzsza ocene imho ;)
it's impeccable!
bardzo bardzo dziękuje jesteście super jak by go ktos jeszcze rozbudował było by super jeszcze raz dzięki
I co jeszcze? Moze na lekcje za ciebie isc?
oj eva nie umiesz zrozumieć człowieka wszystko ci nie pasuje ile lat już się uczysz angielskiego i pewnie dlatego taka mądra nie chcesz pomóc chociaż nie krytykuj jak byś uczył się angielskiego od września czyli 1 semestr i wylądowała z 2 na półrocze tez byś szukała pomocy proszę ludzie pomóżcie rozbudujcie trochę ten dialog proszę i nie wstawiajcie komentarzy jak eva macie pomóc pomóżcie jeśli nie nie piszcie nic
I wlasnie wywolales burze....

3... 2.... 1.... Here it comes!
Tu nie ma czego rozbudowywać, jak na drugi semestr nauki ten dialog i tak jest za bardzo rozwinięty. Nikt Ci nie uwieży że samodzielnie go ułożyłeś. Eva ma 100% rację.
>bardzo bardzo dziękuje jesteście super jak by go ktos jeszcze
>rozbudował było by super jeszcze raz dzięki
Trochę dłuższy. Może dostaniesz za niego 2+

Hello
Hi
I really need to borrow your suit. It’s quite urgent.
What happened to your suit? You had such a lovely Armani suit.
My dog ripped it to shreds.
What? How did it happen?
Well, it’s quite a long story and I’m in a hurry.
So why don’t you buy another suit?
I wish I could but I’m broke.
Why do you need a suit right now anyway?
I was invited to a wedding and I should have left five minutes ago.
Couldn’t you think about it earlier?
I had no idea that my dog would take a sudden interest in my attire.
Will my suit fit you?
I hope so, we’re about the same size.
OK, just don't do anything to it.
Don't worry, I'll return it to you in an intact state.
Good.
Thanks - I owe you one.
Azureus - dajmy jeszcze "Cheers, mate" i juz w ogole bajka! ;-)))
Czy ty w ogóle przeczytałeś ten wątek? Komar się uczy angielskiego dopiero jeden semestr (choć "uczy" to za dużo powiedziane; gdyby się uczył, to nie miałby ten 2) i najprostszych zdań nie potrafi zbudować (bo się nie uczy), a ty tu wyskakujesz z jakimś "should have left".

1. Komar tego dialogu nie zrozumie.
2. Nauczyciel dobrze wie na co komara stać (na pewno nie na ten dialog)
3. Nauczyciel nigdy nie uwierzy, że komar to sam napisał.
4. Komar dostanie kolejną ocenę niedostateczną i mam nadzieję obniżone zachowanie za ściąganie.
>Couldn't you think about it earlier?

nie powinno być 'couldn't you have thought about it earlier'??
Eva - Azureusowi o to wlasnie chodzilo... (jak mniemam)
fakt, 1 klasa gimnazjum. Z drugiej strony, czego oczekuje od niego nauczycielka prosząc o (rozbudowany?) dialog???
Moze, zeby kolory wymienil i duzo Pleeeeease?
;-))
Eva, nie mozesz sobie raz odpuscic? Wszedzie gdzie pojawia sie zapytanie "czy moglby mi ktos napisac/przetlumaczyc/rozwiazac" pojawia sie Eva i niczym Cerber jedna regułkę: "Nikt za ciebie prac domowych odrabiac nie bedzie". Moze lepiej wogole nie reagowac?
spoko masz angielski od września, ale ortografię masz od podstawówki, a z niej też jesteś "cieńki".
wiesz Oli, odkąd córka znajomej przyszła do mnie z zadaniem, juz mnie niewiele jest w stanie zdziwić. Zadanie było dla tych, którzy chcą mieć 5 na koniec roku, 5 klasa szkoły podst, przerabiany podręcznik open Doors 1 (więc podstawy). Zadanie- przetłumaczyc na j.ang wiersz, podany przez nauczycielkę. Pani jeszcze zaznaczyła wielkodusznie, że ma się ładnie rymowac i, ze nie można tłumaczyc tak słowo po słowie, bo tak sie nie robi....

miałam wtedy ochote dzwonic do tej szkoły...

juz było kilka takich chwil, ze miałam ochote rozmawiać z dyrekcją ;)
Matko i corko, to pani zaszalala faktycznie!
Niedlugo kaza 8-latkom Byrona tlumaczyc...
Co to sie wyprawia...
Swoja droga ciekawe, co ona myslala w tym momencie???
Moze przepracowana i pomylily jej sie zajecia z np. poetry workshop...
W Oxfordzie jakim... ;-)
kto ją tam wie co sobie myślała.
podejrzewam, ze chyba w ogole nie myślała.
i prosze jak ładnie zbaczamy ... ;) no nic tylko jesteśmy 'zboczone do potęgi' (tak a propos biezących wydarzeń w naszym kraju) :))
Myslała że wszystkich rodziców stać na biuro tłumaczeń ;)
Oj ten Lepper... Co za swiete oburzenie, ojojoj... ;-))
Anyway, time for bed.

Komar, napisz sam ten dialog, bo widzisz, co sie dzieje.
Nite to all!
Moze jej maz prowadzi biuro tlumaczen???
Krag podejrzanych sie zaciesnia...
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 74
poprzednia |