jak napisac opis ulubionego stroju

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

witam
musze napisac na angielki opis stroju wybranego przez siebie, i w tym opisie musi sie znalezc co opisuje,gdzie to kupiłam, kiedy to kupiłam, ile to kosztowało, dlaczego to kupiłam co mnie skloniło do tego wyboru oraz jak ona wyglada
najlepiej jak by był to opis jakiejś bluzki

bardzo prosze o pomoc
Opisz to w czasie teraźniejszym prostym. Jak będziesz pisać gdzie i kiedy kupiłas, to w czasie przeszłym prostym.
ale ja nie wiem jak to wogole napisac jakich zwrotów uzyc
błagam pomózcie mi to napisac
zwroty:
bluzka- jest w slowniku
krotkie/slugie rekawy - znajdziesz w slowniku
wszystkie kolory pod sloncem znajdziesz w slowniku
material: tez znajdziesz w slowniku
nie wiem dlaczego jestes taka leniwa, i nawet nie raczysz otworzyc pierwszy lepszy slownik i cos tam poszukac. Czy myslisz, ze ktos to za ciebie zrobi - a niby dlaczego?. Czy tylko dlatego, ze ty jestes leniem?
nie chodzi oto nie potrafie tego ując w zdanie.
nie umiem tego opisac.
i nie jestem leniem;(
sa takie dni kiedy człowiekowi wszystko sie wali i niepotrafi sie w tym odnaleźc
i ja nie potafie sie odnalezc a wlasciwie ując w zdania tego opisu
No są takie dni. Niektórzy nieszczęśliwcy mają nawet takie tygodnie, miesiące, a nawet lata. Jeśli u Ciebie to tylko dni, to Ci niedługo przejdzie.
Trzeba się nauczyć oddzielać problemy osobiste/emocjonalne od pracy/szkoły.
czy naprawde chcesz mnie przekonac, ze NIGDY tego nie robiliscie na lekcjach - a nauczyciel (xxx) wymaga cuda z nieba.....dream on...
tekiego opisu nie robilismy ...
My shirt is blue in color, and go on the side of small pink flowers. Shirt I bought in a shop clothes in Plock. I bought it last week and cost .(cena).... I like this shirt because it is a good thing and I feel it is pleasing to the touch

napisalam przed chwila troszke tego opisu lecz nie wiem czy to jest poprawnie jezykowo i stylistycznie prosze o sprawdzenie
nie wiem co mam jeszcze do tego opisu dożucic bo,tego jest troche mało;/
jakby ktos mogł to niech mi poda swoje propozycje odnosnie tekstu
nic z tego , z takim opisem dostaniesz najwyżej 2- :)
cóż za krytyka....
a ja myslalam ze sa takie osoby które naprawde mi pomogą badź doradza jak to napisac.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego