Bardzo proszę o kilka zdań

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Pomógłby mi ktoś to rozwiązać ? Wydaje się proste i zapewne jest proste ale zawsze mam problem z dopasowaniem odpowiedniego czasu. Z góry dziękuję życzliwym.
Przepraszam zapomniałem podać linku do zdjęcia ;)

http://img1.abload.de/img/angielskih3x2.jpg
podaj swoja wersje, my tu nie odrabiamy za kogos pracy domowej.
Nie chcę podawać błędnych odpowiedzi, ale naprawdę nie poradzę sobie z tym. Według mnie w poszczególnych przykładach można użyć zarówno jednego jak i drugiego czasu. Czytam już to dość długo, przeglądam stronkę i naprawdę nie oświeciło mnie jak do tej pory. Może mi ktoś pomóc?
Podaj te błedne (lub nie - skąd wiesz skoro twierdzisz, że nie wiesz?) odpowiedzi.
1. I was still attending
2. I had
3. woke up
4. was chasing
5. I had stole ( 3 forma steal to stole?) użyłem Past Perfekt gdyż jest to zdarzanie w kolejności niechronologicznej.
6. happened
7. he wasn't listenning
8. I used to
9. I was doing

Prosiłbym o poprawienie i ewentualne wytłumaczenie.
5. stole to 2. forma

6. zły czas. popatrz na 5.

9. zły czas. za każdym razem, gdy coś zrobiłem. czynność powtarzająca się.
Mam rozumieć, że pozostałe są poprawnie?
A w 6 i 9 pkt jakiego trzeba czasu użyć?
Dałam Ci wskazówki jakich czasów użyć. Teraz nie zgaduj tylko pomyśl.
5. STOLEN
6. HAD STOLEN
9. USED TO DO
ups... myślałem, że już wiesz, ale i tak się sam pomyliłem... sry.
A więc 5 i 6 I had stolen ?
had HAPPENED w 6.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Studia językowe