CAE 14 Maja 2011

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
czy są może chętni na zdawanie egzaminu CAE w sesji majowej? Tzn. pisemne części są w sobotę 14 maja 2011 a ustna w pierwszej połowie maja.

A tu jest źródło informacji o tej sesji: http://www.cambridgeesol.org/exams/timetables/2011/cae.html
są chętni, są jak najbardziej;)
dołączam :)
no to fajnie :D nie jestem sama
Ja chyba też... Ale nie jestem pewna. Piszę teraz licencjat i muszę zdać CAE, gdyż chce wyjechać na magisterkę. A z drugiej strony nie wiem, czy zdążę się przygotować. Myślę jeszcze o gap year.
Hej, jestem w podobnej sytuacji, pisze licencjat i nie wiem czy w dwa miesiące zdązę się przygotować do cae ;/ niech ktoś mnie podniesie na duchu :P
2 miesiące to wbrew pozorom dużo :) suomi89, miło mi, że nie jestem sama w bojach z podręcznikami i innymi takimi.
Jak Wam idzie?
Do kiedy trzeba się zapisać? Moją normą jest zapominanie o takich rzeczach :/
Cytat:
Do kiedy trzeba się zapisać?

z tego co wiem to do połowy marca (dla zdających w maju) i do końca marca (dla zdających w czerwcu)
kropeczka! o 5 rano powinno się spac! :)
jest może któraś z poznania?
Jestem z Warszawy. Tylko nie wiem, czy warto tu zdawać... Słyszałam, że speaking jest sympatyczniejszy w innych ośrodkach egzaminacyjnych...
Jak sądzicie: Lepiej zrobić dokładnie 1 cousebook + gramatyka ze słownictwem + practise tests czy może przejrzeć kilka podręczników, do tego wyrywkowo gramatyka ze słownictwem i bardziej skupić się na practise tests?
Z czego się uczycie? Coś polecacie bardzo?
Czasu mam niewiele, więc zależy mi na jego wykorzystaniu....
Jeśli Twoim głównym celem jest przygotowanie do egzaminu i to już na maj to odpuść sobie podręczniki. Skup się na Advanced Language Practice Vince's i CAE Testbuilder. Oczywiście oprócz testbuildera rób też inne dostępne testy egzaminacyjne.
Podręczniki potraktuj jedynie jako uzupełnienie, gdyż zadania w nich są zazwyczaj znacznie łatwiejsze niż rzeczywiste testy i 100% z podręcznika może się równać zaledwie 60-70% na prawdziwym teście.
A czy zdaje ktoś w Łodzi?
Hej, czy wiecie może jak wyglądają zapisy przez internet? Zapisuję się, wpłacam kasę i wysyłają mi adres ośrodka egzaminacyjnego?
Kiedy dostaje się Confirmation of Entry?
Jeżeli macie ochotę poćwiczyć speaking to prosze pisac na [gg]
CAE już niedługo, jak Wam idą przygotowania? :)
Temat przeniesiony do archwium.