CAE 15 czerwca 2011

Temat przeniesiony do archwium.
31-57 z 57
| następna
Ja miałam full, order, race, made, came
dokładnie, zapomniałem o full :)
No tak, ale reszta jakos inaczej, chociaz order bylam pewna... no ale teraz juz sama nie wiem
full, action, race, produced, turned (chyba tak ma być)
To super;/ Ja mam: full, action, race, staged i set...
Ale produced to chyba raczej nie bo pasowalo tylko do pierwszego zdania... ja dalam made i z tego co sprawdzalam w slowniku to moze wystepowac w tym samym sensie co produced.
produced: w tym przedstawieniu to raczej pasuje, to jest jak film production
a do ostatniego to jest taka kolokacja 'produce results'
A jak zrobiliście tę ostatnią transformację
OCCURED:
It........to visit(..)on holidays.
czy jest szansa,ze na komputerowym,ktory jest 18 czerwca bedzie cos z tradycyjnego testu?:)
jakie byly polecenia w writingu?
i jak wypada trudnosc wczorajszego testu w porownaniu do tych dostepnych na stronie British Council?
Poprawne odpowiedzi to Full, actions, turned, set , race.
Sprawdzalam z naszym egzaminatorem(anglikiem), wiec jestem co do tego dosc pewna. ale w Zupełności się zgadzam... reading to było wielkie nieporozumienie. Zbyt podchwytliwe. Słuchanie ostatnia partia... bez komentarza...
A sprawdzałas jeszcze jakies odpowiedzi? Jak tak to podziel sie wszystkim czego jestes pewna.
Wg mnie powinno być full, action, race, produced, turned - w tej kolejności. Też sprawdzałam z moim nauczycielem i słownikiem.
It would never occurred to me to go...
* it would never have occurred to me to go
Masz racje poroduced też by pasowało. No to mamy zagadke ;) ogólnie to zadanie było troche niejasne. Ja jestem w UK i tu też zdawałam. Egzaminatorka mowiła ( nie wiem w ktorych przykładach) ze tak sie nie mowi... na upartego moze byc, ale anglik by sie tak nie wyoowiedział. Szkoda,że odpowiedzi nie są nigdzie udostępniane.
Nie będzie żadnych oficjalnych odpowiedziw internecie? No to szkoda, bo chciałam sobie sprawdzić póki jeszcze coś pamiętam... ;/
ja też miałam full, race, produced
i action też reszty nie pamiętam
Pamiętam że w tekście o drzewie miałam but, which, as
A dzisiaj miałam speaking i wrażenia są o wiele lepsze niż ze środy. Pytania w części pierwszej były o to, skąd jesteś, gdzie mieszkasz, ile lat się uczysz angielskiego, po co potrzebny ci angielski, czy robiąc zakupy kupujesz impulsywnie czy przemyślanie, jakie czytasz książki. W drugiej części ja miałam zdjęcia dotyczące rozmów przez telefon. Jedna osoba stała na dworcu i rozmawiała uśmiechnięta, druga na lodowcu siedziała chyba na saniach i rozmawiała a trzecia wzywała pomoc, bo jej się samochód rozkraczył. Chyba miałam porównać po co mogą dzwonić. Moja koleżanka miała zdjęcia dotyczące występów, jedno dotyczyło przedstawienia dla dzieci na jakimś amfiteatrze, drugie to mecz, a trzecie nie pamiętam. W trzeciej części miałam zdjęcia trąby powietrznej, śmieci, niezdrowego jedzenia, wycinania lasów, korka na drodze i nadmiernego zaludnienia. Miałyśmy powiedzieć dlaczego sytuacje są problematyczne i wybrać jedną z którą najłatwiej walczyć. A w czwartej części - co zrobić z państwami w złej kondycji gospodarczej i jak edukować dzieci żeby nie niszczyły planety.
A co do przekształcania wyrazów, to wiem, że źle przekształciłam wise do wisedom a powinno być wisdom, ale dobrze napisałam impolite
Miałam wrażenie że w tym roku Use of English był dużo prostszy niż w testach na których się przygotowywałam. Szczególnie word formation. Zresztą pozostałe również nie sprawiły mi kłopotu z wyjątkiem 2 części - tej z filling gaps.
Wie ktoś jak było z tą ciężarówką która cofając uderzyła w drzewo "back ...", albo pod koniec "upon ...."?
czy można gdzieś znaleźć tegoroczny arkusz?
Cambridge nie publikuje arkuszy ani odpowiedzi. Możliwe że jak za rok wyda kolejny zbiór testów to znajdzie się tam akurat tegoroczny egzamin.
Do tej pory można tylko porównywać odpowiedzi ze znajomymi.
Mam pytanie do wszystkich, które mnie od tygodnia nurtuje.
Czy w readingu, w tej części z dostawianiem brakujących części, trzy pierwsze odpowiedzi wam też wyszły FCE? Dość charakterystyczny układ liter, więc tak się zastanawiam, może komuś też się wrył w pamięć ;-)
Hej
Macie wyniki?
Jestem w szkou :) Bo właściwie oblałam Speaking - mam Borderline : )) A myślałam że dobrze mi szło... :D
Wszystko inne exceptional. 1 punktu zabrakło do A :)
Teraz zmierzam do CPE i muszę popracować nad tym speakingiem!
78/100, speaking - chyba na maks oraz exceptional use of english, a writing blisko boarderline xD ogólnie - super, ale szkoda tych dwóch punktów...
hej.
Ja mam ten egzamin w czwartek i z tego co piszeci o ustny to jest mozliwosc ze pisemny tez sie powtorzy bo mialam wlasnie takie obrazki jak opisujecie i mam takie male pytanko czy pamietacie moze cos jeszcze co bylo na egzaminie?
tak mysle podajecie : full, action, turned, set, race czego to sie tyczyło?
Temat przeniesiony do archwium.
31-57 z 57
| następna