SPEAKING CAE -> juz po

Temat przeniesiony do archwium.
Zdawalam dzis w Krakowie. Wcale nie bylo takie trudne... Weszlam z laska ktorej kompletnie nie znalam, ale nie zagadala mnie na smierc (ja jej tez nie) ... Calkiem mila - zreszta jak wszyscy tam. Najpierw dali mi obrazki z organizerem, komputerem, wielkimi polkami w magazynie i cala szfka CD's i mialam porownac metody przechowywania informacji. A potem jeszcze rozne rodzaje sklepow i ludzi zajmujacych sie roznymi rzeczami w celu 'escape from modern life preasure' byl tam gosc na rowerku stacjonarnym, babka cwiczaca Tai -Chi , jakas kobieta z psami, Facet na wakacjach nad morzem, laska czytajaca ksiazki i ludzie na roller coasterze :D fajne tematy mi sie trafily - nie bylo problemu ze nie wiedzialam o czym mam mowic... Ogolnie chyba nie bylo zle... Boje sie LISTENING'u -> mam za tydzien w NCK'u kolo 10 albo 11 ... ale podobno sa przygrzane txt'y i nic nie slychac... Jak myslicie - da sie zwalac ?? :>
hej1 Ja mialam dzisiaj listening tez w Nck-u ale FCE o zwalaniu nawet nie ma mowy nic z tego :(
Tzn. jak?? pilnuja, czy po prostu nic nie widac co inni tam gryzmola?? :>
ja rowniez mam listening (jednak razem ze speakingiem) za tydzien, tj. 31 maja - dokladnie o 15. jesli ty masz na godzine 11, to moze zdazysz podzielic sie z nami wrazeniami ?
jasne ze zdaze :) ale jednak mam nadzieje ze sie uda pozwalac :D
no to niezmiernie sie ciesze - nabiore przez to choc troche wiekszego komfortu (znajac moje szczescie i tak pewnie bede mial inny zestaw, ale to niewazne... :) )
ja zdawalam wczoraj w british council i bylo milo nawet pyania nie byly takie strasznie wymagajace:)dostalam obrazki ze zdejciamy alpinistow i oczywiscie temat do dyskusji o srodowisku:)boje sie listeningu bo wiem ze na FCE byl dosc trudny wiec ciekawe co nam dadza:)zdaje ok 15 w NCK:)))mam nadzieje ze jest wiecej takich:)
ciesze sie, ze dobrze ci poszlo - mozesz jednak przyblizyc troche bardziej swoje zadania ze speakingu?
przyblizam juz-najpiewr pytanko o sobie potem na temat jakie sa twoje wspomnienia ze szkoly(pierszy dzien)potem obrazki z ludzmi na wysokosci(alpinisci ludzie na mostach:)no i pytanie o to czy trudno bylo te zdjecia zrobic i jak sie ci ludzie czuja:)no i opowiedzic o obr.kolega mial ludzi ktorzy zasneli w roznych meiscach i pytanie ktoremu najwygodniej.a potem dyskusja o zabrozeniu srodowska pytanie czy swiat jest teraz czystszy i na temat szczescia u ludzi(czy ci co mniej pracuja sa szczesliwsi(to bylo dziwne:)cos mi sie pomylio co prawda ale i tak m,niej wiecej jestm zadowolona:)))zycze powodzenia na egzaminie!!!
dziekuje za informacje i nie dziekuje za 'powodzenia' :D
a kiedy zdajesz?????:)))a listening?bo ja mam 31.05 :)w sumie to nie wiem gdzie Ty zdajesz:)
dobra doczytalam:)pewnie w krakowie rowniez w NCK:)i tez o 15:)
pudlo :D zdaje rzeczywiscie 31szego o 15, jednak w szczecinie.
a ja myslalam ze Tyw krakowie:)bo oni tak wszyscy:)to kawal drogi ten szczecin:)ale powodzenia!!!!!mam nadzieje ze ci dobrze pojdzie i podzielisz sie wrazeniami:)
nie dziekuje, a wrazeniami podziele sie na pewno :)
no i jak?:)
ja miałam w Katowicach 1.06. spaking. Była bardzo miłaatmosfera. W komisji zabawny Brytyjczyk, co mnie na początku trochę przestraszyło (bo mam amerykański akcent), ale jak tylko zaczęłam odpowiadać, to było spoko. Tematy: twój pierwszy dzień w szkole - wspomnienia, obrazki:\" dziecko z misiem pluszowym, facet w ogródku, babka z czasopismami. Powiedz, dla którego z nich ich rzeczy są najważniejsze i cierpieli by bardzo przy ich utracie. Potem dyskusja o bardzo aktualnych sprawach na śweicie, typu: zanieczyszczenie powietrza, zdrowy styl życia, pogoń za pieniędzmi. Co trzeba zmienić, co każdy z nas może zrobić dla polepszenia sytuacji. Pozdrawiam i powodzenia.
Temat przeniesiony do archwium.