listening 11/12.06

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Mam prośbe do zdających 11 i 12.06 listening. Napiszcie czy coś się powtórzyło z wersji z poprzednich tygodni, czy tez są całkiem nowe zestawy.
Pozdrawiam wszystkich zdająch:).
czesc, calkiem sporo sie powtorzylo. text o kamczatce, identyczny (wersja z open-minded i small bridges) , teks o ćmach tak samo. tylko zamiast "information on local weather jest information on local variety of plant life"
part III i IV , chyba troche zmienione. part III ,
1)because it was the ideal setting for her latest record
2)variety of themes incorporated (? )
3)beacuse of an informal character of the places where jazz is plaid
4)dzieki temu,zebyla nauczycielka now she cares more about other performers (to bylo troche innymi slowami,ale nie pamietam)
5)playing in band is more in a demand (czy cos podobnie, kluczowe slowo to demand)
6)more eager to new aproaches

part IV
speaker 1
oher comitments ; u dont need such techniques like in other sports
2
psychological tests
people who care too much, are not good opponents (tez napisane nei dokladnie tymi slowami)
3
take over his life
intuition
4
calms her mind
competetive spirit
5)better plaid in group (not sure)
6) c

oczywiscie nie wiem czy dobrze, ale mam nadzieje,ze sie przyda. good luck! & don't worry bo naglosnienie jest naprawde super! ;)
a wlasnie, forgot to mention! to byla wersja A!!!
dziś w Warszawie była Kamczatka , wycieczka rowerowa , laptop , ludzie zmieniający zawód - była to gr C
gr B ludzie zmieniajacy pracę , śpiewaczka operowa , perfumy , i coś o zwierzętach chyba ćmy albo to z niedzwiedziem
W Radomiu wersja A: kamchatka, moths, o jazzie, o sportach; part 3 i 4 zrypałam, ale może chociaż kilka mam dobrze, za to 1 i 2 całkiem nieźle. Powodzonka, jeżeli ktoś jescze nie zdawał.
czy ktos pamięta co wpisał w kamczatce w ostatnim pyraniu w gr C
ja pamietam :) - open minded.
open-minded
dzieki , ulżyło mi
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe